Barış Terkoğlu'ndan çarpıcı 'Menzil' iddiası... 'Devlette Menzil savaşı başlayabilir'
Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Menzil Cemaati lideri Abdülbaki Erol'un ölümünün ardından yaşanan gelişmeleri köşesine taşıdı. Terkoğlu, Erol'un vefatının ardından cemaat içinde başlayan miras kavgasının yalnızca cemaatle sınırlı kalmayacağını, devlet içine de sıçrayabileceğini iddia etti.
Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu, Menzil Cemaati lideri Abdülbaki Erol'un ölümünün ardından oğulları arasında miras kavgasının, devlet içinde de çatışmalar yaratabileceğini iddia etti.
"Menzil sadece köyde değil devlette de etkili.Jandarmada, yargıda,bakanlıklarda, bürokraside adamları var. Haliyle köyde başlayan kavga devletin içinde devam ediyor" diyen Terkoğlu, "Tarikatların yön değişimi, kadrolarını liyakate göre değil, tarikat referansına göre seçen devletleri krize sokar. Önümüzdeki dönem belki de birbirine silah çeken polisler, lojmanlarda kapışan yargı mensupları göreceğiz. Zira sızan WhatsApp yazışmaları, silahlı saldırı tehditlerinin havada uçuştuğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.
Barış Terkoğlu, "Kapansın tarikatlar kurtulsun Müslümanlar" başlığıyla kaleme aldığı yazısında şu ifadeleri kullandı:
"Menzil sadece köyde değil devlette de etkili. Jandarmada, yargıda, bakanlıklarda, bürokraside adamları var. Haliyle köyde başlayan kavga devletin içinde devam ediyor. Kavga büyüdükçe yasadışılıklar da ifşa oluyor. Örneğin Menzil’in siyasetteki iki önemli ismi, Taner Yıldız ve Recep Akdağ, dergâhta konuşulanlara göre Ağabey Saki’nin değil, Mübarek’in tarafında yer aldı. Bunun üzerine sosyal medyada Saki’nin takipçileri tarafından topa tutuldular.
Köydeki çatışmada ilk taşı atana dikkat ettiniz mi? Bir polisti. Savaşı durdurmak için köye savcı geldi. Jandarma sevk edildi. İki slogan atana ters kelepçe takan görevliler, cemaat kavgasında 'Sofiler sakin olun' diye yalvardılar. Savaş büyüyünce misilleme yapıldı, olay Sakarya’da Menzilcilerin inşa ettiği kaçak evlere sıçradı, yıktırıldı. Ölen Abdulbaki Erol’un bir zamanlar kaldığı ev de kepçeyle yerle bir edildi.
Ders beş: Tarikatlar siyasal örgütlenmelerdir. Güçlerini devletin içinde elde ettikleri mevzilerden alırlar. Tarikatların yön değişimi, kadrolarını liyakate göre değil, tarikat referansına göre seçen devletleri krize sokar. Önümüzdeki dönem belki de birbirine silah çeken polisler, lojmanlarda kapışan yargı mensupları göreceğiz. Zira sızan WhatsApp yazışmaları, silahlı saldırı tehditlerinin havada uçuştuğunu gösteriyor."