"ATV VE SABAH'IN SATIŞINI NEDEN ERTELEDİNİZ?"...TMSF BAŞKANI AHMET ERTÜRK MERAK EDİLEN SORUYA NASIL CEVAP VERDİ?..(VİDEO)

Meliha Okur'un hazırlayıp sunduğu Doğruyu Söyle programının bugünkü konuğu TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'tü.Ertürk, Sabah - ATV ihalesinin 7 Kasım'dan 5 Aralık'a ertelenmesinin nedeni olarak şunu anlattı...

Meliha Okur'un hazırlayıp sunduğu Doğruyu Söyle programının bugünkü konuğu TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'tü. Kuşkusuz Türkiye aralık ayına ertelenen sabah ATV ihalesinin sonucunu merakla bekliyor. TMSF Başkanı da bugünkü programda ihaleden beklentilerini, ihalenin neden ertelendiğini anlattı. İşte Ertürk'ün anlatımıyla Sabah - ATV olayında son durum.

"Ön yeterlilik için son başvuru gününden bir önceki güne kadar bize tek başvuru yapıldı. Ama biz ilgilenenin çok olduğnu biliyoruz. Ve bizlerden zaman istediler bizde zorunluyduk. Tek yatırımcı rasyonel değildir. Umudumuz diğer potansiyel alıcılarında hazırlıklarını yapmalıdır. İlgi duyanların yerli yabancı ortaklığa dönüşmesini bekliyoruz. 9-11'dir son başvuru tarihi biz minimum 3 başvuru bekliyoruz daha fazla olması halinde mutlu olacağız"

Sabah - ATV grubuna biçilen 1.1 milyar dolarlık muhammen bedelin pahalı değil normal olduğunu belirten TMSF Başkanı, fiyatın daha üst noktalara çıkacağına da inanıyor. Ve Sabah - ATV ihalesinde yerli ortağa getirilen 300 milyon dolarlık öz sermaye şartı. Bu gelişmenin amacı neydi?

Ahmet Ertürk: "Bir de 300 milyon dolarlık bir öz kaynak şartı getirdik. Bütün uluslar arası büyük satışlarda minimum öz kaynak şartları konur. Ön yeterlilik mekanizması bir süzgeç mekanizmasıdır. 1.1 milyarlık bir değeri almaya talip olan insanların 300 milyon dolarlık bir öz kaynak şartı olaması gerekir. Ben bunun yüksek olduğunu düşünmüyorum. Türkiye medyasının yeniden rekabeti için güçlü sermeye gerekir.

TMSF Başkanı Ahmet Ertürk Çukurova Grubu'yla da artık tamamen anlaşma noktasına geldiklerini söyledi.

"100 milyon dolar civarındadır o, karşılıklı bir anlaşmaya vardık. Protokol, belli bir ödemenin peşin yapılması vade içinde ödenmesi. Çukurova Grubu'yla son protokolle tüm pürüzleri halletme yolunda bulunuyoruz.

İşte TMSF Başkanı'nın anlattıkları



Kaynak:Habertürk