Athena Gökhan tarikat mensubu mu?

Athena Gökhan, dövmeli abdest olmaz eleştirilerine instagram hesabından paylaştığı Nihat Hatipoğlu'nun bir videosu ile cevap verdi.

İnstagram hesabından paylaştığı fotoğraflarla dikkat çeken Athena Gökhan, profilinde Nihat Hatipoğlu'nun bir videosunu yayınladı. Hatipoğlu'nun bir programda "Dövmeli abdest geçerlidir. Bir daha altını çiziyorum dövme abdeste ve gusle engel değildir." sözlerini içeren videosunu paylaşarak altına "NOKTA!!" notunu düştü.



GÖKHAN'IN BAĞLI OLDUĞU TARİKAT

Gökhan bu videodan önce de yeni bir fotoğraf paylaştı. Fotoğrafta Gökhan'ın takke taktığı görülüyor. Bu fotoğraf ile Gökhan'ın hangi tarikata mensup olduğu da ortaya çıktı. Gökhan Özoğuz'un bir çok ünlünün de aralarında bulunduğu Cerrahi Tarikatı'ndan olduğu anlaşıldı. Cerrahi Tarikatı'nda bulunan ünlü isimlerden bir kaçı da şöyle; Ahmet Özhan, Mazhar Alanson, Cem Yılmaz, Ali Taran

Cerrahi Tarikatı'nın bilinen özellikleri...
Cerrahiler Türkiye'deki 12 tarikattan birinin kolu. Cerrahi Cemaati'nin lideri, Şeyh Nurettin Cerrahi... Dünyada yaklaşık 30 bin, Türkiye'de 5 bin müridi bulunuyor.
Cerrahilik, Halvetiye Tarikatı'nın en bilinen kolu. Günümüzde özellikle sanatçılar arasında etkin. Dergâhı Karagümrük'te bulunan tarikatın dünyada 30 bin üyesi bulunuyor.

Cerrahi tarikatı, Osmanlı'nın son dönemlerinde özellikle de İstanbul'da üniversite gençliği üzerinde çok etkili olan bir tarikattır. Osmanlı'nın son dönemlerinde birtakım tarikatların karışımlarından yeni tarikatlar meydanagelmiştir. Bunlardan biri de Cerrahiler'dir. Cerrahi tarikatı birtakım hükümlerini Kadiri tarikatından, birtakım uygulamalarını da Rifai tarikatından almıştır.

EN ESKİ DERGÂHLARDAN

Cerrahiler'in Karagümrük'teki Canfeda Camii Sokağı'nda bulunan dergahı ise, Sultan III. Ahmed tarafından 1703 yılında Nureddin Cerrahi için yaptırıldı. Tekkede Tevhidhane, türbe, erkekler bölümü ve kadınlar bölümü bulunuyor. Türbe, özgün unsurlarını yitirmeden varlığını devam ettirebilen nadir dergahlardan biri olarak kabul ediliyor. Dergahta toplantılar öncesi halka yemek veriliyor. Toplantılara Japonya, İtalya, İngiltere ve ABD'deki müritler de zaman zaman katılıyor.

12 ANA TARİKAT VAR

Kadiriyye
Kurucusu Hz. Muhammed'in soyundan olan Abdülkadir Geylani. 1077 tarihinde Hazar denizinin güneybatısındaki Gilan eyaletinde doğdu, 1166'da Bağdat'ta vefat etti. Kurduğu Kadiriyye tarikatı pek çok kola ayrıldı ve İslam dünyasının en yaygın tarikatları arasına girdi.

Rifaiyye
Kurucusu Hazreti Muhammed'in soyundan olan Ahmet Rifai. 1118'de Bağdat'la Basra arasında bulunan Ümmü Abide köyünde doğdu, 1182'de Bağdat'ta vefat etti.

Bedeviye
Seyyid Ahmed Bedevi tarafından kuruldu. Daha çok Mısır'da yaygınlaştı.

Desukiyye
Burhaneddin İbrahim Desuki tarafından kuruldu. Daha çok Mısır ve Sudan'da yaygınlık kazandı.

Kübreviyye
1221'de Harizm'de vefat eden Necmeddin Kübra tarafından kuruldu.

Halvetiye
Ömer Halveti tarafından kuruldu. İslam dünyasının en yaygın tarikatlarından oldu. Bugün kırktan fazla kolu var.
Sühreverdiyye
Şihabüddin Ömer Sühreverdi tarafından kuruldu.

Çiçtiyye
Muinüddin Hasan Çişti tarafından Hindistan'da kuruldu. Hindistan'ın ilk ve en büyük tarikatı oldu.

Yeseviye
Ahmedi Yeseviye tarafından. 11. yüzyılın 2. yarısında kuruldu. İslamiyetin Anadolu'da yayılmasında etkili olan tarikat Nakşibendi ve Bektaşi diye iki kola ayrılıyor.

Sa'diyye
Seyyid Sadeddin Cibavi tarafından kuruldu.

Mevleviyye
Mevlana Celaleddin-i Rumi tarafından kuruldu.

Şazeliye
Ebu'l-Hasan Şazeli tarafından kuruldu.