Atatürk'ün mektupları ilk kez ortaya çıktı! Türk Tarih Kurumu dergisi yayımladı

Türk Tarih Kurumunun 1937'den beri yayın hayatını sürdüren Belleten dergisinde yayımlanan ve arşiv belgelerine dayanan "Mustafa Kemal Paşa'nın Süt Kardeşi Saime Hanım ile Mektuplaşması" konulu makale, Atatürk'ün hayatının kısa bir bölümüne ışık tuttu. Atatürk'ün Diyarbakır Silvan'da 15 Temmuz 1916'da süt kardeşinden mektupta, Saime Hanım'ın eşinin gönüllü olarak orduya katılmasına ilişkin bilgi ile anne ve babasının Mustafa Kemal Paşa'ya özlemi aktarılıyor.

Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün süt kardeşi Saime hanımla 1916 yılında birbirlerine gönderdikleri mektuplar makalede yer alarak, gün yüzüne çıktı.

Türk Tarih Kurumunun adını bizzat Atatürk'ün verdiği ve 1937'de yayın hayatına başlayan "Belleten" dergisinin son sayısında yayınlanan Doç. Dr. Kenan Özkan ve Prof. Dr. Sevilay Özer'in öncelikli olarak Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivi Belgeleri, Türk Tarih Kurumu belgelerine dayanarak kaleme aldıkları "Mustafa Kemal Paşa'nın Süt Kardeşi Saime Hanım ile Mektuplaşması" konulu makale Atatürk'ün hayatının kısa bir bölümüne ışık tutuyor.

Atatürk'ün hayatına ilişkin yerli ve yabancı araştırmacılar tarafından çok sayıda çalışma yapıldı. Bu çalışmalar, Mustafa Kemal Paşa'nın annesi Zübeyde Hanım, kız kardeşi Makbule Hanım'ın ve yakın tanıkların anlatımları ve belgelere dayandı.

Köylülerin ‘suskunluk yeminine’ dair olay iddia! Narin için kan donduran bir rapor daha Hangi oyuncu, ne kadar kazanacak? ROK ile Nagehan Alçı arasında sular durulmuyor! Pınar Deniz ve Kaan Yıldırım evlendi! Hastanedeki Reha Muhtar'ın son durumu belli oldu!