ASIL BOMBA BU: YİMPAŞ´IN PARALARI AKP´YE Mİ GİTTİ?...İŞTE CUMHURİYET'İN GÜNDEM YARATACAK HABERİ...

Doğan Grubu ile Başbakan arasındaki kavga kızışırken Cumhuriyet gazetesindeki bomba gibi haber dikkatleri çekiyor: YİMPAŞ´ın paraları AKP´ye gitmiş... Alman savcının iddianamesinin hedefinde AKP var.


Cumhuriyet gazetesinin manşetinde bugün bomba gibi bir haber yer alıyor. Aykut Küçükkaya imzalı haber ortalığı karıştıracak...


YİMPAŞ´ın paraları AKP´ye gitmiş


Deniz Feneri iddianamesini hazırlayan Alman savcının iddianamedeki ilginç tespiti yine AKP´yi gösteriyor


Alman savcılar Deniz Feneri iddianamesinde yeşil sermaye YİMPAŞ´a da atıfta bulunuyor. İddianamede, YİMPAŞ´ın topladığı paraların Türkiye´de AKP gibi parti ve İslami örgütlerin finansmanında kullanıldığı vurgulanıyor.


Almanya´daki Deniz Feneri e.V. iddianamesi Türkiye´nin gündemine otururken iddianamede YİMPAŞ´a atıfta bulunan Alman savcı çarpıcı bir tespit yapıyor. İddianamede, "1982 yılında Türkiye´de kurulan YİMPAŞ Holding AŞ, dünyanın her tarafında şube, şirketler kurmuş ve binlerce yatırımcıdan paralar toplayarak zimmetine geçirmiş, Türkiye´de AKP gibi parti ve İslami örgütlerin finansmanında kullanmıştı. Yatırım paraları, Almanya´da, burada yaşayan Türklerden toplanmıştı" ifadelerini kullanan Alman savcılığı yine iktidar partisi AKP´yi işaret ediyor. İddianamenin bu bölümünde "Yimpaş-Kanal 7-Deniz Feneri ve AKP" ilişkisine yer verilmesi dikkat çekiyor.


Deniz Feneri e.V. davasını hazırlayan Alman savcılar 192 sayfalık iddianamede yeşil sermaye Yimpaş´a da atıfta bulunuyor. "d) Daha önceleri açılan soruşturma davalarıyla ilgi" başlıklı bölümde yapılan tespitler özetle şöyle:


- Tutuklu sanığın YİMPAŞ ilişkisi: Soruşturmaların başında da tespit edilebildiği üzere sanık Mehmet Gürhan, geçmişte, Media 7 Fernseh GmbH´nin (Euro 7 Fernseh-und Marketing GmbH´nin selefi) ve YİMPAŞ Tel-International Telecommunication GmbH´nin -ki her ikisi de YİMPAŞ grubunundu- genel müdürlüğünü yapmıştı. İş bu iddianamenin soruşturmaları sürerken 2004 yılında Mannheim savcılığı tarafından "YİMPAŞ´ın sorumlularına karşı yürütülen, 611 Js 14110/04 hazırlık işlem numaralı soruşturma davasıyla bir ilginin olduğu görülmüştür. Zikredilen bu soruşturma davası da dolandırıcılık ve emniyeti kötüye kullanma (Untreue) suçları zannından dolayı açılmıştı.


- AKP´ye atıf: 1982 yılında Türkiye´de kurulan YİMPAŞ Holding AŞ, dünyanın her tarafında şube şirketler kurmuş ve binlerce yatırımcıdan paralar toplayarak zimmetine geçirmiş, Türkiye´de AKP gibi parti ve İslami örgütlerin finansmanında kullanmıştı. Yatırım paraları Almanya´da, burada yaşayan Türklerden toplanmıştı.