"ARTIK DİJİTAL HALK VAR"
Hanzade Doğan Boyner yeni dönemin topluluğunun 'dijital halk' olarak adlandırılabileceğini kaydetti..
Doğan Online Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, “Dijital neslin gücü dün işlemseldi, yarın kültürel olacak. Teknoloji bireyi güçlendirerek güçler dengesini değiştirdi” dedi.
Doğan Online’ın düzenlediği Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “Generation Do It Onliners (GDOL) Digital TalkFest” yurtdışından ve Türkiye’den çok sayıda katılımcıyı dijital dünyanın geleceği tartışmaları etrafında buluşturdu. “GDOL Digital TalkFest”in ev sahipliğini yapan Doğan Online Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, 15-20 yıldır süren bir devrim dönemi içinde bulunulduğunu ifade ederek, bu süreçte yeni bir halk kavramı oluştuğunu, yeni dönemin topluluğunun “dijital halk” olarak adlandırılabileceğini kaydetti.
Kültürel bir güç olacak
Dijital halkın hem online hem de offline iletişim dünyasını var edeceğini, halen insanların göz temasıyla iletişim kurmasının önemli olduğunu ifade eden Boyner, “Dijital neslin gücü dün işlemseldi, yarın kültürel olacak. Teknoloji bireyi güçlendirerek güçler dengesini değiştirdi. Google, Facebook yeni dünyanın muktedirleri mi olacak?” dedi.
Bilgiye ulaşma konusunda çok rahat olan yeni nesil karşısında kurumların, şirketlerin daha şeffaf olması gerektiğini anlatan Boyner, değişimde yolun başında olunduğunu, kültürel değişimin çok daha derin yaşanacağını kaydetti.
Doğan Boyner internetin gerçek gücünün, eğitimin herkes için hak olduğu, cinsiyet eşitliğinin global bir norm olduğu, hukukun üstünlüğünün tüm kıtalarda kabul gördüğü bir dünyaya götürecek anlayış ortaya çıktığında anlaşılacağını belirtti. Boyner, bu yolla teknoloji devriminin evrensel değerlerinin yaygınlaşmasının sağlayacağını aktardı.
Kuşak farkı tersine döndü
Etkinliği tasarlayan Doğan Online CEO’su Yenal Gökyıldırım ise Doğan Online’ın, yeniliklere öncülük yaptığı oranda sektörde liderliğini sürdüreceğini vurguladı. Gökyıldırım buluşmanın ülke olarak bu alanda öncülüğü için birikim oluşturmasını hedeflediklerini iletti. GDOL’de konuşan teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu “Tarihte ilk kez çocuklar ana-babalarından daha fazla bilgiye sahip, kuşak farkı tersine döndü. Geçen günlerde 244 yıl sonra basılı yayınına son veren Britannica, 1970 yılında ilk kez dijitalleşme adımı attı. 1989’da ilk CD-ROM’u çıkardı, 1994 yılında ilk web sitesini açtı. Britannica, geç kalmadı. Geleceği yanlış anladı“ diye konuştu.
Dünyaca ünlü isimler GDOL’de
Etkinliğe, medyada 13 milyondan fazla aylık ziyaretçisi olan Mashable’ın baş editörü Adam Ostrow, Engage kitabının yazarı, dünyaca ünlü keynote Brian Solis, ünlü fütürist Prof. David Passig, The Mesh kitabının yazarı, TED konuşmacısı Lisa Gansky, sosyal medya pazarlama ve ölçümleme lideri Socialbakers eşkurucusu Lukas Maixner, Cristiano Ronaldo’nun efsane oyununun yaratıcısı Digital Artist Entertainment CEO’su Scott Rubb, dijital pazarlamanın öncülerinden Euro RSCG 4D’nin YKB George Gallate gibi isimler katıldı.
7 bin tweet ile TT oldu
GDOL festivali uzun süre twitter tt’de 1 numarada kaldı.
Beş binin üzerinde kullanıcı yedi binin üzerinde tweet attı.
Pozitif.tv, webrazzi.com, cnnturk.com ve facebook canlı yayın yaptı.
Canlı yayınlar ve twitter ile saat 16.30’a kadar 1 milyon kişiye ulaştı.
Erdil Yaşaroğlu’nun sunumu internette en çok izlenen görüntülerden oldu.