Ankara Adliyesi'nde Ayhan Bora Kaplan depremi! O hakimin görev yeri değişti

Ayhan Bora Kaplan davasında verdiği tahliye kararıyla gündeme gelen Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nin başkanı olan Hasan Şatır’ın görevi yeri HSK kararı ile değiştirildi. Şatır’ın bu karar sonrası emekli olmayı planladığı iddia ediliyor.

Ayhan Bora Kaplan dosyasında davaya bakan Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nin, tutukluluğuna devam kararı verdiği 5 isim, yapılan itiraz üzerine 33. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Şatır tarafından tahliye edildi.

Tahliye edilen isimler arasında Kaplan’ın Esenboğa Havalimanı girişinde yakalandığında yanında olan koruması Uğur Pekşen de bulunuyordu.

YENİ GÖREVLENDİRME

33. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hasan Şatır, Hakim ve Savcılar Kurulu kararı ile 4 aylığına geçici yetki ile Yargıtay Cumhuriyet Savcılığında görevlendirildi.

Halk TV’de yer alan habere göre, Şatır’ın yeni görevi için ‘tenzili rütbe’ yorumları yapılıyor. Bir yargı mensubu ise "Bu bir tür sürgün" yorumunda bulundu. Hasan Şatır'ın görev yerinin değiştirilmesinde, bir avukatın HSK'ya yaptığı ihbarın önemli rol oynadığı kaydedildi. Şatır'ın, yakın çevresine emekliliğini isteyeceğini söylediği kaydedildi.

AVUKAT ÖKTEM’İN TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Başkan Hasan Şatır, Sinan Ateş davasında sanık Serdar Öktem’in tahliye edilmesi gerektiği yönünde, yazdığı muhalefet şerhi ile de gündeme gelmişti.

'KOZMİK ODA' ARAMALARINDA İMZASI VARDI

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi başkanlığından alınan Hasan Şatır, Meclis eski başkanı Bülent Arınç'a yönelik 'suikast' iddiası ile başlatılan soruşturmada Seferberlik Bölge Başkanlığının "kozmik odalarında" günlerce süren aramalarla imzası olan hakimler arasındaydı. Şatır, anılan olay sonrası açılan davada Yargıtay'da yargılanmıştı.