Altınok'un ablası konuştu: Hem dedemiz hem babamız zengindi
AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Turgut Altınok'un ablası Günaydın Altınok Altınel, Altınok ailesinin malvarlığıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkan adayı Turgut Altınok'un mal varlığı açıklaması tartışma yaratmaya devam ediyor. Altınoku'un ablası Günaydın Altınok Altınel, "11 kardeşiz. Hem dedemiz hem babamız zengindi. Sadece Etimesgut ilçesinde bize 100 dönüm arsa bırakmıştı" dedi.
Altınok, rakibi Mansur Yavaş’ın mal varlığını açıklamasının ardından kendisine yapılan çağrılar karşısında yaptığı “'Mülk bizim değil Allah’ın' açıklaması gündem olmuştu.
Daha sonra malvarlığını açıklayan Altınok’un kendi üzerine 22 arsa, 11 konut, 2 bina, 1 benzin istasyonu, 25 tarlası, aile şirketleri üzerinde de 67 ev, 5 dükkan bulunuyor. Altınok mallarının büyük bölümü için "Babadan miras" dedi ve sosyal medyada gündem olmuştu. "Belediye başkanı olduğumdan beri malım azaldı" diyen ve mal varlığını gizleyen Altınok, mallarını açıkladı ve "Bu mallar ana sütü gibi ak ve helal. Mal varlığım üzerinden suni gündem yaratılıyor" demişti. Altınok’un mal varlığı açıklaması sosyal medyanın da gündemine oturmuştu.
Cumhuriyet'ten Barış Terkoğlu Altınok'un ablası Günaydın Altınok Altınel’le konuştu. Terkoğlu'nun haberine göre; "Hem Turgut’u hem Mansur Bey’i kardeşim gibi severim" diyen Altınel, siyasilerin birbirlerine iftira atmamaları gerektiğini söyledi. Kardeşi Turgut Altınok’un malvarlığının dededen ve babadan kalma olduğunu söyleyen Altınel, şöyle devam etti:
"7 kız 4 erkek, 11 kardeşiz. Hem dedemiz hem babamız zengindi. Babam pek çok ünlü markayı Türkiye’ye ilk getiren isimdir. 1986’da vefat ettiğinde ardında petrol istasyonlarından tankerlere birçok malvarlığı kalmıştı. Sadece Etimesgut ilçesinde bize 100 dönüm arsa bırakmıştı."
ERKEKLERE DAHA ÇOK KALDI
Altınok’un yıllar önce de "en zengin başkan" diye haber olduğunu söyleyen Altınok’a kendisine de kardeşi gibi büyük bir mirasın kalıp kalmadığını sorduk: "Biliyorsunuz biz de geleneksel olarak erkeklere daha çok pay düşer. Babamız yaşarken pekçok mülkü Turgut’un ve erkek kardeşlerimizin üzerine yapmıştı. Bir kısım malı ise ayırarak ‘ben öldükten sonra kızlara paylaştırın’ demişti. Babam öldükten sonra o mallara da erkekler hissedar oldu mu dersen oldu. Ama bu haliyle bile bana da çok miras kaldı."
FAZLASI DA VAR
Kendisinin de 37 parçadan oluşan tapu kayıtlarını paylaşan Altınel, şöyle devam etti: "Üstelik malvarlığında eksik bile var. Mesela Turgut’a da bana da babadan kalan kooperatif hisseleri yazılmamış. Onları intibak ettirmediğimiz için görünmüyor olabilir. Ama onlar da var, babadan kalan başka şeyler de var. Ayrıca Turgut kendi malını Antalya’daki gibi inşaat yaptırarak daha da değerlendirmiş. Ben de mesela Ankara’daki bir arazimi satıp daha değerli bir yerde alım yaptım. Yani insanlar şaşırıyor ama bizim zenginliğimiz babadan, dededen. Bunu anlatamadık."