''ALİ BULAÇ'I HEDEF GÖSTERDİYSEM YANLIŞ YAPMIŞIM!''

Balçiçek Pamir'le Söz Sende'nin konuğu Milliyet gazetesi yazarı Hasan Cemal'di. Cemal samimi itiraflarda bulundu.

Usta gazeteci son kitabı “Türkiye’nin Asker Sorunu”nun yanı sıra 41 yıllık meslek hayatının önemli dönemeçlerini de anlattığı programda çarpıcı açıklamalar yaptı.

Balçiçek Pamir’in eski yıllarda darbe yanlısı olduğu halde sonradan bu düşüncesini tamamen terk ettiğini hatırlatması ve bu yüzden tepkiler alıp almadığını sorması üzerine ünlü gazeteci şöyle cevap verdi: “Tabii tepki alıyorum. Ama hiç değişmeyip hala darbeciliği mi savunsaydım? Evet ben bir zamanlar, yani 12 mart 1971’e kadar Türkiye’de sandıktan hep gericilerin çıktığını, o yüzden de demokrasiden hayır gelmeyeceğini, devrimlerin korunması için parlamentonun kapısına kilit vurulması gerektiğini düşünenlerden biriydim. Deniz Gezmiş’lerin asılmasıyla birlikte bu yolun yanlışlığını gördüm ve değiştim. Bu kötü bir şey değil ki. Ama Türkiye’de hala benim o zamanlar savunduğumu savunanlar yaşıyor. Evet, eskiden darbeciydim, şimdi sonuna kadar demokrasiye inanıyorum.”

Geçtiğimiz günlerde Söz Sende’ye konuk olan Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç’ın eskiden kendisini bir yazısıyla hedef gösterdiğini söylediğini ve buna çok üzüldüğünü anlatan Balçiçek Pamir’in sözlerine Hasan Cemal şöyle karşılık verdi: “Bunu gerçekten hatırlamıyorum. Ama böyle bir şey yapmışsam, yani eğer ortada bir yanlış anlama, yanlış anımsama yoksa cidden çok büyük bir yanlış yapmışım demektir.”

Hasan Cemal, uzun yıllar gazete yöneticiliği yaptıktan sonra eski günleri özleyip özlemediği ile ilgili soruyu da şöyle yanıtladı: “Bu kadar süreyle genel yayın yönetmenliği yapmışsanız o virüs bir kere kanınıza girmiş demektir, kurtulamazsınız. Elinize her gazete aldığınızda o gözle bakarsınız. Bu bakımdan evet özlerim. Ama bunu duygularım söylüyor. Aklımsa bunun nasıl bir şey olduğunu bildiği için “asla” diyor.”