Ali Babacan'dan 6'lı masayla ilgili dikkat çeken sözler "Geçmişi konuşmaya başlarsak..."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulunuyor. Babacan 6'lı masadaki son duruma ilişkin de açıklamalar yaptı. Dikkat çeken ifadelerde bulunan Babacan, "Burada ortak bir asgari müşterek arıyoruz. Geçmişi konuşmaya başlarsak anlaşmamız mümkün değil." dedi.

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Habertürk TV'de HT Gündem programına konuk oldu. Babacan canlı yayında dikkat çeken açıklamalar yapıyor. Gündeme dair soruları yanıtlayan Babacan, TOGG, TTB Başkanı ve 6'lı masaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Babacan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

TOGG

TOGG'u yerli ve milli ilan edip de tasarım, iç tasarım, pek çok parça ithal know-how girdisi oldukça yüksek. Yerli ve milli manşetleriyle bir otomobili tanıtmak ve dışarıdan gelen pek çok girdiyi örtmeye çalışmak dürüst değil. Açıkça söylesinler, yüzde şu kadarı yerli girdi, şu kadarı şu ülkeden falan diye.

Biz özgürlükçü bir partiyiz. Kendimize liberal, sosyal demokrat, sağ ve sol demiyoruz. Bizi destekleyenler çok geniş bir kitle. Biz hedefimizi Türkiye'nin yarınlarına çevirdik. Şu anki hükümet ne yapmış bizi çok ilgilendirmiyor artık. Biz her alanda seçim sonrasına hazırlanıyoruz.

TTB BAŞKANI

Öncelikle olayın özüne baktığımızda buradaki televizyon kanalı gerçekten örgütün propagandasını yapan bir kanal. Onu tespit etmek lazım. Burada TSK'yı itham edici çok ciddi iddialar var. Ancak işin özüne baktığımızda bunları ifade özgürlüğü çerçevesinde değerlendirdiğinizde böylesine bir tutukluluk sürecine gidecek kadar hukuki zemin görmedik açıkçası. İşin garip tarafı şu; önce Sayın Erdoğan'ın çıkıp yaylım ateşine tutması, ardından Bahçeli'nin aynı şeyi yapması, ardından yargının adım atması... Gözaltına alınmasını gerektiren bir gerekçeyi bizim hukukçu arkadaşlarımız bulamadı. Cumhurbaşkanı çıkıp da kürsüden böyle bir şey ilan ediyorsa bu siyasidir, hukuki değildir.

6'LI MASA

6'lı masa Türkiye için çok yeni bir kavram. İlk defa, seçimlerden çok önce partiler geliyorlar ve seçimlerden sonrası için hedefler belirliyorlar. Bunu Türkiye ilk defa yaşıyor. Hiçbir parti kendi başına seçime girdiğinde yüzde 50+1'i alamıyor. Bunu AK Parti de Recep Tayyip Erdoğan da alamadı. Şu andaki sistem, partiler için bir merkez-çek kuvveti oluşturuyor. Yani partilerin beraberce dayanışma içinde çalışma mecburiyeti var. Bu yeni ortama herkesin uyum sağlaması gerekiyor. Burada ortak bir asgari müşterek arıyoruz. Geçmişi konuşmaya başlarsak anlaşmamız mümkün değil. Biz her alanda eylem planları açıklıyoruz.

GÖÇMEN KONUSU

Ne yapacağımız konusunda uzlaşıp yapacaklarımızı açıkladığımız zaman aday kim olursa olsun yapacağı şey aynı olacak. Biz bunu 2-3 ay içerisinde tamamlanacak bir süreç olarak görüyoruz. Yarınlar konusunda bir ortak politika seti hazırlıyorsun, bu kolay değil. Mesela göç planı... Şimdi 6 parti bu konuda nasıl anlaşacak. Herkesin farklı düşünceleri var. Hatta 6'lı masanın dışında ne fikirler var, mancınıkla gönderme falan... Mesela 3 parti açıkladı, 3 partinin göç eylem planının birbirine çok yakın olduğunu gördük.