AKŞAM'IN BAYAN YAZARINDAN ERKEK EDİTÖRLER İÇİN 10 KURAL!..

Erkek editörlere, kadınların erkeklerin düşündüğünden daha fazla yemek yedikleri, daha az seks konuşmayı sevdikleri anlatılacak...



Kadınlar Günü manifestosu


Bazı maddeler sıralayacağım, eklemede bulunmak isteyenler e-mail adresime bir zahmet döşensinler, böylece Kadınlar Günü gerçek anlamına ulaşmış olur. Günün mana ve ehemmiyetini anlatarak vakit ve yer kaybetmek istemiyorum.


Bizim meslekte yapılabilitesi hadiseler şunlar...


Madde 1- İbrahim Tatlıses'e imparator denilmeyecek. Birinci sayfadan haberlerinin yapılması engellenecek. Buradan gazeteci kadınlara sesleniyorum, sakın ola röportaj yapılmayacak. Çok isteyenler önce belli kurslara tabi tutulacak ve kick-box'ta ustalaştıktan sonra karşısına çıkacak.


Madde 2- Gazetelerde güzel kadın kullanma hastalığına son vermek üzere tüm kadınlar seferber olacak. Her güzel kadının karşısına, taş gibi bir erkek haberi bulunacak, olmazsa uydurulacak.


Madde 3- Erkek yazı işleri müdürlerine kadınların futbol sayfalarından hoşlanmadıkları anlatılacak, gazetelerde daha anlamlı ve özel haberler konulacak. Dört sayfa spor karşılığı kadınların da dört sayfası olacak.


Madde 4- Erkek editörlere, kadınların erkeklerin düşündüğünden daha fazla yemek yedikleri, daha çok yemek hakkında konuştukları, daha az seks konuşmayı sevdikleri anlatılacak. Toplantılarda savaş, Ergenekon, Fenerbahçe bahsi açılmayacak.


Madde 5- Kadınların aslında kadınlara güzel görünmek için giyindikleri ve hatta birbirleri için estetik yaptıkları anlatılacak, yapılan haberlerle erkeklerin kadınlara iltifat etmeleri gerektiği öğretilecek.


Madde 6- 'Erkeklerin kadınlar hakkında öğrenmeleri gerekenler' başlıklı yazılar sıkça yayınlanacak ve burada ilk madde olarak 'bir kadına asla saç ve cilt renginiz doğal mı diye sormayın' yer alacak.


Madde 7- Bir ek madde olarak kadınların garip sesler çıkartan erkeklerden haz etmedikleri yer alacak.


Madde 8- Ekonomi sayfalarında kadınların yaptığı harcamaların ne kadar doğru ve anlamlı olduğu ile ilgili haberler yer alacak. Aynı renk ve cins gömlekten 15 tane alan kadın yargılanmayacak.


Madde 9- Bir çantaya 2000 TL veren kadınlar da yargılanmayacak, bu ortalama olarak normal bir fiyattır.


Madde 10- Parası olan erkeklerin harcaması için teşvik edilmesi sağlanacak ve en önemli afrodizyağın para olduğu erkeklere bir kez daha anlatılacak.


Madde 11- Kadına hediye almak isteyen erkeklere mücevherin iyi bir hediye olduğu, seks oyuncaklarının iyi bir hediye olmadığı, panik halinde alınan hediyelerin işe yaramayacağı ve harcanın para miktarı ile alacakları tepkinin büyüklüğünün aynı olacağı kafalarına kakarak öğretilecek.

Elif Aktuğ/ Akşam


changeTarget(document.getElementById("news_content"))