AKŞAM GAZETESİ GENEL YAYIN YÖNETMENİ İSMAİL KÜÇÜKKAYA GÜNDEMİ 12'DEN VURDU!

Akşam Gazetesi bugün genel yayın yönetmeni İsmail Küçükkaya imzalı manşet haberinde "Sırada 27 Nisan mı var?" diye soruyordu.

Genelkurmay Başkanlığı'nın e-muhtıra olarak bilinen 27 Nisan bildirisini siteden kaldırması gündeme bomba gibi düştü. İşin ilginç yanı yarın gazetelerin manşetlerini süsleyecek olan bu haberin, bugün Akşam gazetesinin manşetinde olmasıydı.

Akşam gazetesi manşetinde "Sırada 27 Nisan mı var?" diye soruyordu.

İşte e-muhtıranın kaldırılmasının öyküsü...

4 AY ÖNCE SİNYALİ GELMİŞTİ

Genelkurmay Başkanlığı'nın 27 Nisan Bildirisini internet sitesiden kaldırmasına kadar gelen süreci Akşam gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya bugün gazetesinin sayfasında aktardı.

Bu gelişmenin 4 ay öncesine dayandığını söyleyen Küçükkaya, 4 ay önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile katıldıkları bir seyahatte geçen konuşmaları aktardı.

Uçakta Gül'e 'Genelkurmay Başkanı ile görüşmelerinizde 27 Nisan bildirisinin Genelkurmay sitesinden kaldırılması hiç gündeme geldi mi?' diye sorduğunu aktaran Küçükkaya, Gül'ün şaşkınlıkla "Şu anda hala sitede duruyor mu?" diye sorduğunu anlattı ve ekledi:

"Gül ardından 'Genelkurmay Başkanı ile konuşacağım. Haftalık görüşmemizde söyleyeceğim. Doğrusu, o bildirinin kalkmasıdır, Türkiye normalleşiyor' yanıtını verdi."

GÜL BAŞKOMUTAN OLUNCA

Aradan 4 ay geçmesine karşın bildirinin kaldırılmasının gündeme gelmediğini söyleyen Küçükkaya, 30 Ağustos törenlerinden Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Başkomutan sıfatıyla törenlerin başında olmasının e-muhtıranın kaldırılması için de bir adım olduğunu yazdı.

Gül'ün Başkomutan olmasının e-muhtıranın siteden kaldırılması için bir adım olduğunu yazan Küçükkaya, haklı çıktı.

Bu sabah saatlerinde Genelkurmay'dan gelen haberlerde e-muhtıranın siteden kaldırıldığı bilgisi geldi