AK Parti’nin ekonomi yönetimine sert eleştiriler! ‘Krizin bitmesi mümkün değil…’

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, AK Parti’nin ekonomi politikalarına dair eleştirilerde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Özgür Karabat, AK Parti’nin ekonomi politikalarına dair bir açıklama yayınladı. AK Parti’nin “sorunları bitirmek değil, yoksulluğu sürdürülebilir hale getirmek” istediğini ifade eden Karabat, ekonomide artan kayıtdışılığa da dikkat çekti.

ENFLASYON DÜŞMÜYOR!

Ekonomi yönetiminin iyimser açıklamalarına da değinen Karabat; “Halen Türkiye yüksek enflasyon kıskacı altında ve uzun vadeli de olsa enflasyonun düşeceğine yönelik işaretler yok.” dedi.

Enflasyonun belirli kesimlere servet transferi yarattığını ifade eden Karabat; “Halkın büyük kısmı enflasyon nedeniyle derin yoksulluğa gömülürken, küçük bir kısım enflasyonu bahane ederek servetine servet katıyor.” dedi.

CARRY TRADE TEHLİKESİ

AKP’nin Merkez Bankası rezervlerindeki artış ile övündüğüne değinen CHP’li Karabat, sıcak para tehlikesine işaret ederek şunları söyledi:

“Carry trade denilen faize gelen sıcak para ile rezervlerin arttığını bilmeyen yok. En ufak riskte bunların arkasına bakmadan ülkeden çıkacağı ve rezervlerin yeniden eksi dip seviyeleri göreceğini bilmeyen yok. Siz yarattığınız katma değerle değil, emanet parayla rezervleri kağıt üzerinde artırıyorsunuz.”

AKP KRİZİ ÇÖZEMEZ

AK Parti’nin yönetim anlayışının Türkiye’nin toparlanması önünde en büyük engel olduğunu belirten CHP’li Karabat; “Hukukun üstünlüğü, demokratik hakların kullanılması, yatırım güvencesi, Anayasa’nın uygulanması, planlı üretim ve kalkınma planı… Bunların hiçbiri yapılmadığı için krizin bitmesi mümkün değil. Devlet yönetiminde ne hukuka ne etik herhangi bir değere saygı söz konusu değil.” ifadelerini kullandı.