Ahmet Hakan’dan Mansur Yavaş’a ‘adaylık’ eleştirisi! ‘Biraz iddialı olması gerekmiyor mu?..’

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın ‘Partimiz aday gösterirse aday oluruz’ sözlerini köşesine taşıyan Ahmet Hakan, “Bu cümlenin bize haykırdığı hakikat şudur: Mansur Yavaş aday olmak istiyor. Hem de çok istiyor. Fakat Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı’na aday olmak isteyen bir kişinin, ‘Partim aday ol derse olurum’ demenin ötesine geçmesi gerekmez mi?” ifadelerini kullandı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, cumhurbaşkanı adaylığı tartışmalarına ilişkin olarak dün yeni bir açıklama yaptı. Söz konusu tartışmaların kaynak gösterildiği kulislerin doğruluğu olmadığını söyleyen Mansur Yavaş, “Biz her zaman söyledik, partimiz aday gösterirse aday oluruz. Gündemde bunun haricinde konuşacak başka bir kelime yok. Türkçe konuşuyoruz ve gayet açık konuşuyoruz. Onun haricinde söylenen sözlerin hiçbir kıymeti harbiyesin yoktur” dedi.

Bu açıklamaları köşesine taşıyan Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, “Bu cümlenin bize haykırdığı hakikat şudur: Mansur Yavaş aday olmak istiyor. Hem de çok istiyor” tespitinde bulunduktan sonra eleştiri getirdi:

“Fakat Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı’na aday olmak isteyen bir kişinin, ‘Partim aday ol derse olurum’ demenin ötesine geçmesi gerekmez mi? Birazcık da olsa iddia sahibi olduğunu göstermesi, hayallerinden ve ideallerinden söz etmesi, Türkiye’nin geleceği için nasıl bir vizyon öngördüğünü anlatması gerekmez mi?”

Ahmet Hakan’ın ‘Mansur Yavaş’ın biraz iddialı olması gerekmiyor mu’ başlıklı yazısından ilgili bölüm şöyle:

Cumhurbaşkanı adayı olmak isteyip istemediği sorulunca...

Şöyle demiş Mansur Yavaş:

‘Partimiz aday gösterirse aday oluruz.’

Bu cümlenin bize haykırdığı hakikat şudur:

Mansur Yavaş aday olmak istiyor. Hem de çok istiyor.

Fakat Türkiye’nin Cumhurbaşkanlığı’na aday olmak isteyen bir kişinin, ‘Partim aday ol derse olurum’ demenin ötesine geçmesi gerekmez mi?

- Birazcık da olsa iddia sahibi olduğunu göstermesi...

- Hayallerinden ve ideallerinden söz etmesi...

- Türkiye’nin geleceği için nasıl bir vizyon öngördüğünü anlatması...

Gerekmez mi?

Bu gereklilikleri yerine getirirsin, ondan sonra da...

‘Partim aday gösterirse aday olurum, parti içi bir kargaşaya yol açmam’ diye açıklama yaparsın.

Öyle değil mi ama?