AHMET HAKAN'DAN HRANT EDEBİYATINA SON! KİMLERLE HESAPLAŞMAK İSTİYOR?

Ben artık Hrant'ın ardından “Ah yiğit Anadolu Ermeni'si ah” diye lügat paralamak yerine...

Artık Hrant edebiyatı yapmayacağım

- Ben artık Hrant’ın ardından “Ah yiğit Anadolu Ermeni’si ah” diye lügat paralamak yerine, Hrant’ın katiliyle hatıra fotoğrafı çektirmek için yarışan jandarma ve polisle hesaplaşmak istiyorum.
- Ben artık Hrant’ın ardından “Sen ne yiğit adamdın ey Hrant” falan diye lügat paralamak yerine, Hrant’ın şakağına sıkılan kurşun karşısında tüyleri kıpırdamayan ama “Hepimiz Ermeni’yiz” sloganı karşısında celallenenlerle hesaplaşmak istiyorum.
- Ben artık Hrant’ın ardından “Tedirgin güvercin” edebiyatı yapmak yerine, Türklüğe hakaret etmediği halde Hrant için Türklüğe hakaret etti diye hüküm verenlerle hesaplaşmak istiyorum.
- Ben artık Hrant’ın ardından “Ayakkabısı delikti ama vicdanı delik değildi” diye laf oyunları yapmak yerine, hedef haline geldiği belli olduğu halde Hrant’ı koruyamayanlarla hesaplaşmak istiyorum.
- Ben artık Hrant’ın ardından şiirsel metinler döktürmek yerine, Trabzon’dan yola çıkan katili bildikleri halde bilgileri hasıraltı eden istihbaratçılarla hesaplaşmak istiyorum.
- Ben artık Hrant’ın ardından “Sarı Gelin” türküsünü Ermenice söylemek yerine, Hrant’ın katiline türkülerle övgüler yapan yavşaklarla hesaplaşmak istiyorum.

Ahmet Hakan/Hürriyet