AHMET HAKAN'DAN 10 KÜÇÜK TÜRK YALANI...

Ahmet Hakan 10 küçük Türk yalanını yazdı.İşte bir örnek: "Hülya evlenirse kurtuluruz".Yalannn.Niye derseniz.Boşanmasından bu kadar büyük elektrik çıkaran biri,evliliğinden neler çıkarmaz?

10 küçük Türk yalanı


1- Özgü Namal şirin bir kızdır: Ailesinin aşırı şımartması nedeniyle lüzumsuz bir özgüven oluşturmuş sinir kızlara benzeyen Özgü Namal´ın, "ülkemizin en sempatik kızı" gibi takdim edilmesi küçük bir Türk yalanıdır. Allah hepimizi daha büyük yalanlardan korusun.

2- Murathan büyük yazardır: Hikayede tutturamadı, romanda skandallara imza attı, şiirde eskileri kırpıp kırpıp yıldız yapmakla meşgul... Sonuç şudur: Murathan Mungan büyük yazar falan değildir. Olsa olsa "Büyük şarkı sözü yazarı"dır. Tıpkı Aysel Gürel gibi... Çiğdem Talu gibi...

3- Hülya evlenirse kurtuluruz: Hani deprem uzmanlarının hepimizi gıcık eden, "Depremle yaşamaya alışmalıyız" diye bir geyikleri var ya... İşte o hesap: Biz de Hülya ile yaşamaya alışmalıyız. Yani boş yere "Evlenirse kurtuluruz" falan diye hayale kapılmamalıyız. Düşünün: Boşanmasından bu kadar büyük elektrik çıkaran biri, evliliğinden neler çıkarmaz?

4- Cem Yılmaz matrak adamdır: Sahnede çok komik ve soğukkanlı olan bir adam, kendisine yönelik eleştiriler karşısında burnundan kıl aldırmayan bir adama dönüşüyorsa, matraklığı çok tartışmalı bir hale gelir. Yani demem o ki, matrak adam, her yerde ve her zaman matraktır.

5- Deniz irticaya prim veriyor: Kadir Gecesi türbe ziyaret etti ya da biraz Mevlana okudu diye ünlü magazin filozofu Deniz Akkaya´nın irticaya prim verdiğini iddia edebilir miyiz? Tabii ki hayır! O halde hep birlikte haykıralım: Deniz laiktir, laik kalacaktır.

6- Teoman aykırı rock´çıdır: Aykırı adam, meselesi olan adamdır: Kuralları takmaz, otorite dinlemez, risk alır, şaşırtır falan... Peki bizim "hedonist" Teoman´ın bunlarla ilgisi var mıdır? Ya da şöyle soralım: Cebi para gören her Anadolu delikanlısının yapmayı arzu ettiği şeyleri hem de en bayağı şekilde yapmanın adı ne zamandan beri "aykırılık" oldu?

7- Burhan Altıntop çok komiktir: Engin Günaydın, "Burhan Altıntop" karakterini canlandırırken, aşırı abartılı bir tutum takınmasa ve kendisini paralamasa hiç kuşkusuz daha komik olacaktır. Ama bu haliyle seyredenlerde sadece ve sadece aşırı yorgunluk hissi uyandırmaktadır.

8- Nurgül sinemanın sultanıdır: Bundan yıllar önce birisi "Nurgül sinemanın yeni Türkan Şoray´ıdır" dedi diye Nurgül´ün "sultan" diye takdim edilmesine razı olacak değiliz. Bu nedenle "Ezo Gelin" dizisinin tanıtımlarında geçen "Milyonların gönlüne taht kurmuş bir sultan: Nurgül Yeşilçay" cümlesine itiraz ediyoruz.

9- Bodrum kışın güzeldir: Yağmur altında kıyılarda serazat dolaşmak güzel ama her şeyini yaza göre ayarlamış bir şehirde insan ne kadar mutlu olabilir ki? Ya da şöyle soralım: Terk edilmişlik, hüzünden başka ne katar insana?

10- Eğitim şarttır: Seray Sever´in "Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi Bölümü" mezunu olması nedeniyle karizması yerle bir olan bir tezdir. Bundan böyle "Eğitim şart" diyen birine "İyi ama Seray Sever´e ne buyurulur?" diye yanıt vermek farz olmuştur.

Ahmet Hakan/Hürriyet
http://www.bsko.