Adli Tıp raporu açıklandı! Mezardaki ceset Cem Garipoğlu'na mı ait?

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun açılan mezarından alınan kemik örnekleri üzerindeki Adli Tıp incelemesi tamamlandı. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezardaki kemiklerden alınan DNA'nın Cem Garipoğlu'nun anne ve babasıyla doğrudan uyumlu olduğunu açıkladı.

Münevver Karabulut'u vahşice katleden Cem Garipoğlu, kaldığı cezaevinde intihar etmiş ve ölümü şüpheli bulunmuştu. Karabulut ailesi, Cem Garipoğlu'nun ölmediğini iddia etmişti.

Cem Garipoğlu'nun cezaevinde yaşamına son vermesiyle ortaya çıkan tartışmalar sonucunda Garipoğlu'nun mezarının açılmasına karar verilmişti.

ADLİ TIP RAPORU AÇIKLANDI

Münevver Karabulut'un katili Cem Garipoğlu'nun açılan mezarından alınan kemik örnekleri üzerindeki Adli Tıp incelemesi tamamlandı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, mezardaki kemiklerden alınan DNA'nın Cem Garipoğlu'nun anne ve babasıyla doğrudan uyumlu olduğunu açıkladı.

MEDYARADAR DETAYLARA ULAŞTI

MedyaRadar, Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi’nde yapılan çalışmanın detaylarına ulaştı.

Medyaradar’ın haberine göre, Münevver Karabulut cinayetiyle gündeme gelen ve 2014 yılında cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu'nun mezarından alınan DNA örnekleri geçtiğimiz Perşembe günü Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Kemiklerin kuruma ulaşmasından hemen sonra Garipoğlu’nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu ve babası Mehmet Nida Garipoğlu da kuruma davet edildiler. Garipoğlu çiftinden kan ve tükürük örnekleri alındı.

YILLARDIR TARTIŞILDI BİR GÜNDE SONUÇLANDI

Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi yıllardır süren tartışmayı bir günde sonuçlandırdı. İlk olarak Mezardan alınan kemikler ile Garipoğlu ailesinden alınan kan ve tükürük örnekleri karşılaştırıldı. Mezardan alınan Kemikler ile Garipoğlu ailesinden alınan kan ve tükürük DNA’sıyla doğrudan uyumlu olduğu belirlendi. Bununla yetinmeyen uzmanlar, Garipoğlu çiftinden alınan kan ve tükürük örmeği bundan 10 yıl önce yapılan otopside Garipoğlu’nun kalçasından alınan Adli Tıp Kurumu’nda muhafaza edilen kemik parçasıyla da karşılaştırıldı. Aynen mezardan alınan kemikler gibi bu kemik DNA’sıyla da tam uyumlu olduğu belirlendi.

CUMA SONUÇLANDI

Bir günde sonuçlanan DNA eşleştirmesinden sonra dün uzmanlar tarafından hazırlanan rapor bugün Silivri Cumhuriyet Savcılığı’na gönderildi.