Abdulkadir Selvi erken seçim için tarih verdi! Erdoğan’ın tavrına dikkat çekti…

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, erken seçim olabileceğini yazdı. Selvi, “2028’e 6 ay ya da 1 yıl kala erken seçim kararı alınabilir” dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında seçime 6 ay ya da bir yıl kala erken seçim kararı alınabileceğini yazdı.

“Benim beklentim erken seçim olacağı yönünde. Ama 2028’e 6 ay ya da 1 yıl kala erken seçim kararı alınabilir” diyen Abdulkadir Selvi, “Ama bu süreci belirleyecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavrı olacak. Erdoğan ‘Bitti’ demeden bu iş bitmez” ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Selvi’nin bugünkü yazısından ilgili bölüm şöyle:

“Benim beklentim erken seçim olacağı yönünde. Ama 2028’e 6 ay ya da 1 yıl kala erken seçim kararı alınabilir. CHP, cumhurbaşkanı adaylığı ve iç çatışmaları nedeniyle oy kaybetmeye başladı. CHP gerilemeye devam eder, ekonominin düzelmesiyle ve bölgesel savaş tehdidi nedeniyle Erdoğan yeniden en güçlü aday konumuna yükselebilir. Bu durumda çoklu adaylarla seçime gidebiliriz.

ERDOĞAN'IN TAVRI

Özel durumuna rağmen Ekrem İmamoğlu, kamuoyu araştırmalarındaki desteğiyle Mansur Yavaş, CHP’deki dengelerin değişmesi sonucunda Özgür Özel cumhurbaşkanı adaylığı potasında bulunuyorlar. DEM Parti’de bu kez Selahattin Demirtaş ismi güçlü bir şekilde konuşuluyor. Yine Fatih Erbakan olası adaylar arasında yer alıyor. Ama bu süreci belirleyecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tavrı olacak. Erdoğan ‘Bitti’ demeden bu iş bitmez.”