AB Komisyonu'ndan Hürriyet'e yönelik saldırıya açıklama!

Johannes Hahn’ın Sözcüsü Maja Kocijancic, Hürriyet'e yönelik saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son dönemde Türkiye’deki medya özgürlüğü alanında yaşanan gelişmelere ilişkin sıkça açıklama üzerine açıklama yapmak durumunda kalan Avrupa Birliği Komisyonu, önceki gece Hürriyet’e yönelik olarak düzenlenen saldırıya ilişkin haberleri endişeyle izlediğini duyurdu.

AB Komisyonu’nun Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn’ın Sözcüsü Maja Kocijancic, “Komisyon defalarca medya özgürlüğünün öneminin altını çizdi ve gazetecilere yönelik her türlü gözdağını eleştirdi” dedi.

AB Komisyonu’nun medya özgürlüğü alanındakilerin de yer aldığı gelişmelere ilişkin görüş ve tespitlerini ekim ayı ortasında yayımlanması öngörülen yıllık İlerleme Raporu’nda net ve detaylı şekilde dile getirmesi bekleniyor.

Hürriyet’e yönelik saldırının ve medya organlarına gözdağı verme yaklaşımlarının da metnin şekillenmesinde dikkate alınacak unsurlar arasında yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

AB yetkilileri son bir yıldır yaşanan gelişmeler ışığında bu yılki raporun medya özgürlüğüyle ilgili tonunun, bir önceki belgede zaten sert olan tondan daha da sert olma potansiyeli taşıdığına vurgu yapıyor.