6. Bursa Uluslararası Fotoğraf Yarışması

- Yarışmanın başvuruları 19 Ekim'de sona erecek

İSTANBUL (AA) - Bursa Uluslararası Fotoğraf Festivali kapsamında düzenlenen "6. Bursa Uluslararası Fotoğraf Yarışması" başvuruları 19 Ekim'de sona erecek.

AA muhabirinin derlediği bilgiye göre, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi ve Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği tarafından oluşturulan Bursa’nın ilk uluslararası fotoğraf festivali kapsamında düzenlenen yarışmaya, yurt içinden ve dışından amatör ya da profesyonel fotoğraf sanatçıları katılabilecek.

Katılan fotoğrafçıların festival programına da katılmış kabul edileceği yarışma kapsamında yer alacak fotoğraflar, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından bastırılıp, Bursa Kent Konseyi’nin "Griye Veda, Renklere Merhaba Projesi" kapsamında yıl boyunca kentteki okul, hastane ve kamu kurumlarının duvarlarında yer almak üzere bağışlanacak.

Temanın "Kent Diyalogları" olduğu yarışmada, birinciye 4 bin dolar, ikinciye 3 bin dolar, üçüncüye 2 bin dolar, mansiyonlara ise 500 dolar para ödülünün yanı sıra Global Photographic Union (GPU) altın madalyası ve "BursaFotoFest" madalyası verilecek.

Seçici kurulunda, Prof. Dr. Nihal Kalfalı, Hasan Şenyüksel, Abdurrahman Antakyalı, Mustafa Bilge Satkın, Osman Önder ve Meral Kuru'nun bulunduğu yarışmanın teknik detayları festivalin "bursaphotofest.org" internet sitesinden görülebilecek.

Sonuçları 31 Ekim'de açıklanacak yarışmanın ödül töreni ve sergisi 5 Kasım'da gerçekleştirilecek.