4 milyon insan ölecek demiyorum ama... Naci Görür'den korkutan açıklama: Rakamları tek tek verdi

17 Ağustos depreminin yıldönümünde bir televizyon kanalına konuk olan yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, İstanbulluların yüreklerini ağza getirecek açıklamalar yaptı. İstanbul depremi ile ilgili uyarılarını sürdüren Prof. Görür, "100 bin bina var. 500 bin kat eder, her kata 2 daire koy, 1 milyon daire yapar. Her dairede 4 kişi yaşasa 4 milyon insan eder. Can güvenlikleri yok" ifadelerini kullandı.

1999 yılında gerçekleşen 17 Ağustos Gölcük Depremi'nin üzerinden çeyrek asır geçmesine rağmen, o korkunç anların izleri hala tazeliğini koruyor. Marmara bölgesinde büyük yıkıma neden olan ve resmi rakamlara göre 18 bin 373 kişinin hayatını kaybetmesine, 48 bin 901 kişinin yaralanmasına yol açan bu deprem, Türkiye tarihinin en yıkıcı felaketlerinden biri olarak hafızalara kazındı. Yaklaşık 200 bin kişinin evsiz kaldığı bu depremde, 66 bin 441 konut ve 10 bin 901 iş yeri yıkılırken, toplamda 285 bin 211 konut ve 42 bin 902 iş yerinde hasar meydana geldi.

100 BİN BİNA, 1 MİLYON DAİRE!
Depremin yıl dönümünde NTV'ye konuk olan yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, olası İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İstanbul'da yaklaşık 100 bin binanın tehlike altında olduğunu belirten Görür, "Bu 100 bin bina, toplamda 500 bin kat yapar. Her kata iki daire koyduğumuzda, 1 milyon daire eder. Her dairede 4 kişinin yaşadığını düşündüğümüzde ise, 4 milyon insanın can güvenliği olmadığını söyleyebiliriz," ifadelerini kullandı.

Görür, halkın bu durum karşısında çaresiz olmadığını ve siyasi iradeyi harekete geçirebileceğini belirterek, "Halk, kendini kurtarabileceği birçok şey yapabilir. Eğer halk isterse ve bu isteğini gözetlerse, siyasetçiler İstanbul'u depreme hazırlamak zorunda kalır. Depreme dirençli bir şehir, depremi minimum hasarla atlatabilen bir şehirdir. Bunun için bir deprem yasası çıkarılması gerektiğini düşünüyorum," şeklinde konuştu.