21 milyonluk vurgunda devlet borçlu çıktı! Çete liderinin tahliyesine savcı isyan etti!

‘Annem Cumhurbaşkanı Basın Müşaviri’ diyerek iş insanından 21 milyon liralık vurgun yapan çete lideri yargılandığı davada tahliye edildi. Mahkeme savcısı, sanıkların aldığı cezayı kanuna aykırı bularak karara itiraz etti. Beraat eden çete liderinin annesinin 29 bin 800 TL tutan avukatlık masraflarını devlet ödeyecek…

MedyaRadar’ın haberine göre, ‘Benim annem Cumhurbaşkanı Basın Müşaviri’ diyerek bir iş insanını 21 milyon lira dolandıran Berke Meşe ile ‘Benim babam Cumhurbaşkanı Koruma Müdürü’ diyen Latif Çetintaş’ın yargılandığı davada tutuklu sanık kalmadı. Altı ay gibi kısa sürede tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalan sanıkların aldığı cezaya mahkeme savcısı Volkan Öztürk’ten itiraz geldi. Öztürk, ‘Nitelikli dolandırıcılık’ suçlamasıyla yargılandıkları davadan ‘Adli kontrol’ şartıyla serbest kalan sanıkların daha fazla ceza almaları gerektiğini belirten bir itirazda bulundu.

HAYATIN OLAĞAN AKIŞINA AYKIRIDIR

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Volkan Öztürk, İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 24 Eylül 2024 tarihinde vermiş olduğu tahliyelere itiraz etti. 30 eylül 2024 tarihinde yaptığı itirazda özetle:

"Her ne kadar sanıklar atılı suçu kabul etmemiş iseler de; sanık Berke'nin kendisini katılana cumhurbaşkanı danışmanın oğlu olarak tanıtarak katılanda güven oluşturduğu Cumhurbaşkanlığı aracılığı ile gelen araçların piyasa fiyatından daha uyguna alabileceklerini söyleyerek bu şekilde katılanı ikna ederek sanık Latif ve kendi hesabına değişik tarihlerde toplamda 21.100.000 TL parayı göndermesini sağladığı diğer sanık Latif'in kendi banka hesabını diğer sanığa kullandırdığı hesabına gelen yüklü miktarlarda ki paraları tanımadığı şahıslara havale ettiği Ömer Kılıç isimli şahsa havale ettiği paranın açıklama kısmına ''domates'' yazarak gönderdiği sanığın tanımadığı birine bu açıklama ile yüksek miktarda para göndermesinin hayatın olağan akışına aykırıdır’’

ALT SINIRDAN UZAKLAŞIP AYRI AYRI CEZALANDIRILMALARI…

Savcı Öztürk’ün ili sayfalık itiraz dilekçesinin devamında ise, ‘’Dolandırıcılık suçunun işlenmesi amacıyla banka hesap ve kartını kullandıran kişinin asli fail olduğunun kabul edilmesi gerektiği; Katılan ve tanık beyanları, banka hesap hareketleri katılanın sanıkların hesaplarına peder pey toplamda 21.100.000 TL para göndermesi dikkate alındığında sanıkların inkara dayalı savunmalarına itibar edilemeyeceği, sanık Berke'nin katılana kendisini Cumhurbaşkanı danışmanın oğlu olarak tanıtarak kamu görevlileri ile ilişkisinin olduğundan bahisle belirli bir işin görülebileceği vaadiyle aldatarak katılandan menfaat temin ettiği diğer sanığın kendi banka hesabına kullanarak diğer sanığın eylemine iştirak ettiği bir bütün halinde sanıkların eyleminin alt sınırdan uzaklaşmak sureti ile ayrı ayrı cezalandırılmalarına sanıklara verilen cezanın artırılmasına karar verilmesi yerine sanıklar hakkında TCK 43/1 maddesinin uygulanmaması nedeni ile eksik ceza tayini Usul ve esas yönünden Kanuna aykırı bulunduğundan kararın istinâfen kaldırılması arz olunur’’ denildi.

21 MİLYONLUK VURGUNUN BEDELİ 6 YIL HAPİS!

İş insanı Mehmet Ekti’yi 21 milyon TL dolandıran Berke Meşe ile Latif Çetintaş 6 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılanlar. Her iki sanık aldıkları ceza miktarı, hapiste geçen süre dikkate alınarak tahliye edildiler. ‘Ben İETT'de basın danışmanı olarak çalıştım. Cumhurbaşkanlığı’nda hiç çalışmadım’ diyen Nilgün Meşe ise beraat etti. Nilgün Meşe’nin 29 bin 800 lira tutan avukatlık masrafları ise Hazine tarafından ödenecek.