1999 ve sonrası sigortalılara kötü haber! İşte EYT için 'prim, yıl, yıpranma' formülü…

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için yapılacak düzenlemenin Ekim ayında Meclis'e gelmesi bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT de dâhil yılsonuna kadar önlerindeki bütün dosyaları çözeceklerini söyledi. 1999 ve sonrasında sigorta başlangıcı olanlara EYT için kötü haber geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in EYT sorununun yıl sonuna kadar çözüleceği şeklindeki açıklaması yüzbinlerce kişiyi emeklilik heyecanına soktu. Peki EYT'den kimler faydalanacak? Kimler EYT kapsamına alınmayacak? Emeklilikte yaşı bekleyenler 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olan ve hali hazırda emekli olamayanlardan oluşuyor. EYT'liler için kurulacak komisyon çözüm ve model önerilerini değerlendirerek, "prim, yıl, yıpranmaya" dayalı formüller üzerinde çalışıyor.

Narin Güran cinayetinde çarpıcı gelişme Vahşette kahreden Instagram detayı İstanbul'un zemini en çürük ilçeleri belli oldu! Esra Erol'daki saplantılı aşık kan dondurdu İfşası ortaya çıkan Türk hakem, sessizliğini bozdu İki genç kızın katledildiği vahşette şok detay