15 Temmuz şehidi İlhan Varank'ın ablası Ayşe Varank: Affetmek için gittim ama...

15 Temmuz şehidi Prof. Dr. İlhan Varank'ın ablası Ayşe Varank, darbe sonrası mahkeme süreciyle ilgili yaşadıklarını 24 TV ekranlarındaki Arafta Sorular programında anlattı. Varank, "Davalara giderken katillerin aileleri pişman olursa, af dilerse ne yaparım diye düşünüyordum. Ama davalarda yüzümüze karşı beddua ettiler" dedi.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde şehit olan İlhan Varank'ın ablası Ayşe Varank, 15 Temmuz darbe girişiminin 8. yılında, aile olarak yaşadıklarını ve kardeşine olan özlemini anlattı.

Varank, 24 TV'de Esra Elönü'nün hazırlayıp sunduğu Arafta Sorular'da dava sürecini şu ifadelerle anlattı:

"KATİLLERİN AİLESİ HİÇ UTANMADI"
"Ben davaların görüldüğü günlerde şöyle düşünmüştüm. Şimdi davalara giderken zannediyorsunuz ki karşı tarafın suçu belli. İşte birçoğu zaten kamera kayıtlarına girmiş ateş ederken. Onların anneleri babaları oraya geliyorsa utanırlar. Hani değil mi senin oğlun katil kaç kişiyi öldürmüş. Düşünüyorum diyorum ki içimden bunlar orada deseler ki biz işte çok büyük bir hata yaptık. Bizi affedin, önce Allah affetsin sonra siz affedin. Ben bunu affedersem ya da nasıl affederim? İşte Peygamber Efendimizin biliyoruz vahşiyi affettiğini, amcasını öldüren vahşiyi. Şimdi benim Peygamberim amcasını öldüren vahşiyi affetmişti. Ben şimdi bunları affetmezsem. Acaba kötü bir insan mı olurum? Şimdi bunu düşünerek ben davalara gittim ama baktım ki onların böyle pişmanlığı falan yok.

"BİZİ SÜREKLİ TEHDİT ETTİLER"
Dava süreçleri tabii yani çok yıpratıcı. Çünkü karşınızda suçlu olduğunu bildiğiniz insanlar var ve onlar aileleri dahil size sürekli beddua ettiler, sizi tehdit ettiler, avukatlarımıza kadar tehdit ettiler. Mesela işte kadının oğlu katil ama diyor ki işte Allah sizin çocuklarınıza da göstersin. Böyle bir şey çok tuhaftı. Yani senin oğlun, katil niye benim çocuğum katil olsun şimdi. Hani sanki hiçbir şey yapmamışlar. Sosyal medyaya çok fazla ajitasyon yaptılar. Bizim milletimiz merhamet duygusu çok büyük olan bir millet. Elhamdülillah çok güzel bir şey. İşte efendim çocuk doğum gününde annesi yokmuş yanında babası yokmuş da çok ağlamış falan. Yani ben şunu sormak istiyorum, hapishanelerde çok fazla katil var ve bunların çoluk çocuğu var. O katillerin çocukları üzülüyor diye katilleri serbest mi bırakalım. Bizim şehit çocuklarımızdan beş tanesi babalarının şehadetinden sonra dünyaya geldiler. Hiç baba görmediler. Benim böyle birebir 8 senedir görüştüğüm aileler var. Çocuklardan birisi 9 aylıktı, öbürü bir yaşındaydı. Bunlar hiç baba görmediler. Benim yeğenlerim küçük 9 yaşındaydı. Bu çocuklar hala o baba özlemiyle yaşıyorlar."