1 günde fahiş zam yapılmıştı! Konutta faiz indirimi fırsatçılığı devam ediyor

Ziraat Bankası, konut kredi faizlerinde indirime gideceğini duyurmuştu. Duyurunun ardından emlak piyasasında fahiş fiyat artışları yapılıyor. Sosyal medyada yapılan bir paylaşımla faizlerdeki olası düşüşü fırsata çevirmek isteyen bir ilan paylaşıldı.

Ziraat Bankası'nın konut kredisinde faiz indirimine gitme duyurusuyla birlikte konut piyasasının canlanacağı beklentisi ile emlakçıların ilandaki evlerin fiyatlarına bir günde fahiş zamlar yaptığı görülürken, bazı emlakçıların ise ilanlarına 'faizler düştüğünde fiyat artacaktır' ibareleri ekledi.

Finansal Piyasalar Uzmanı İris Cibre, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla faizlerdeki olası düşüşü fırsata çevirmek isteyen bir ilanı paylaştı.

İlanın açıklamasında "Fiyatımız bir ay için geçerlidir, faizler düşmeye başladığında fiyatımız artacaktır" ifadesi yer aldı.

1 günde fahiş zam yapılmıştı! Konutta faiz indirimi fırsatçılığı devam ediyor

Cibre, ilanı paylaşarak "Algı her şeydir. Bunu suistimal ise algıyı kötüye kullanmaktır" dedi.

Cibre daha önceki paylaşımında ise "Faiz indiriminden korkulmasını ve negatif olduğunun düşünülmesini doğru bulmuyorum. Öncelikle, şu anki faiz artık enflasyonist etkiye sahip" demişti. Cibre, " Bu faiz bize yarardan çok zarar verici konumda. Faiz indirecekler diye maliyetinde değişim olmamış konuta, arabaya, malına bugünden zam yapanlar da fırsatçıdır" ifadelerini kullandı.

1 MİLYON 750 BİN TL ZAM YAPILMIŞTI

Ziraat Bankası'nın konut kredi faizlerinde indirime gitmesinin ardından bir günde ilan fiyatını 1 milyon 750 bin TL artıran emlakçılar görülmüş ve Ticaret Bakanlığı ceza uygulamıştı.

Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, sosyal medya hesabı X üzerinden konuya ilişkin yaptığı açıklamada bir günde ilan fiyatını 1 milyon 750 bin TL artıran emlakçıya 100 bin TL ceza verildiğini bildirmişti.

BANKANIN İNDİRİMİ NE KADAR?

Ziraat Bankası Konut Kredisi Ürün Paketinde faiz indirimine gitmişti. Banka, 1-24 ay vade aralığında yüzde 3,09 faiz oranı, 25-36 ay vade aralığında yüzde 2,99 faiz oranı, 37-60 ay vade aralığında yüzde 2,89 faiz oranı, 61-120 ay vade aralığında yüzde 2,79 faiz oranı ile konut kredisi alma fırsatı sunuyor.