0 BEDEN MANKEN,10 NUMARA REKLAM!..İTALYAN FOTOĞRAFÇI OLİVİERO TOSCANİ'DEN ŞOK EDİCİ KAMPANYA!..

Oliviero Toscani, Anorexianın (anoreksiya: yememe hastalığı, manken hastalığı) pençesinde iskeleti andıran, şok edici çıplak kadın fotoğraflarıyla, 'Noanorexia' adlı bir reklam kampanyası başlattı.

Fotoğrafçı Oliviero Toscani, `Nolita´ adlı giyim firmasının reklam kampanyası için 0 beden anoreksiya hastası bir kadını kullandı.

İtalyan fotoğrafçı Oliviero Toscani (65), dikkatleri 0 bedene çevirdi. Hazır giyim girması `Nolita´ için bir reklam kampanyası hazırlayan sanatçı, ilanlarda bir anoreksiya hastası kadını kullandı. İtalyan gazeteleri ve billboardlardaki yerini alan yeni afişte, `No anorexia- Nolita´ yazısı yer alıyor. Milano Moda Haftası´da da yayınlanan reklam, manken ve moda devlerinin konuya olan duyarlılığını artırmayı fazlasıyla başardı.

Toscani, 1992 yılında da AIDS´ten ölmek üzere olan bir adamı Benetton reklamlarında kullanmıştı. Benetton giyim firması için çektiği provokatif fotoğraflarla kendini kanıtlayan Toscani´nin son reklamda beraber çalıştığı Nolita Moda Evi tarafından yapılan açıklamada "Toscani reklamdaki çıplak bedenle moda dünyasında görülen bu hastalığın gerçekliğine dikkat çekmek istedi" denildi. Brezilyalı 21 yaşındaki bir mankenin geçen yıl anoreksiya hastalığına yakalanarak hayatını kaybetmesi dikkatleri podyumlardaki 0 beden modellere çekmişti. İtalyan Moda Odası sektörde çalışacak mankenlerin anoreksiya hastalığından korunması için alınması gereken önlemleri kapsayan bir deklarasyon yayınlamıştı.