Altın fiyatlarını kimse tutamıyor! Yeni rekor tarihi verildi

Son günlerde FED’in Eylül ayında faiz indirme ihtimalinin yüzde 70’lere çıkmasıyla birlikte altın fiyatlarındaki yükseliş durdurulamaz hale geldi. Hafta içi kısa bir süreliğine düşüşe geçen altın, çekirdek enflasyon verilerinin beklentilerin altında gelmesiyle yukarı yönlü hareketini sürdürmesi öngörülüyor. Dünya’daki olaylardan etkilenen ekonomi piyasasını Ekonomist Filiz Eryılmaz, altını ele alarak değerlendirdi.

Altın fiyatlarını kimse tutamıyor! Yeni rekor tarihi verildi - Sayfa 1

FED’in 17 - 18 Eylül tarihlerinde gerçekleştireceği toplantıdan indirim kararı çıkması beklenirken, ABD enflasyon ve çekirdek enflasyon verileri altın fiyatlarını yukarı yönlü destekleyeceğini gösteriyor.

111
Altın fiyatlarını kimse tutamıyor! Yeni rekor tarihi verildi - Sayfa 2

Merkez bankalarının alımlarından yıl boyu etkilenen altın fiyatlarının, yılın son çeyreğinde faiz kararlarının ardından yeni bir rekora koşması bekleniyor. Ekonomist Filiz Eryılmaz canlı yayında önemli açıklamalarda bulunarak 5 Kasım’a dikkat çekti.

211
Altın fiyatlarını kimse tutamıyor! Yeni rekor tarihi verildi - Sayfa 3

ALTIN YÜZDE 5'İN ÜZERİNDE KAZANDIRDI
Ekonomist Filiz Eryılmaz altın fiyatlarının dolar ve ons tarafından destek alarak ay başından bu yana yüzde 5,9 yükseldiğini belirterek, yüzde 3'ünün onstan yüzde 3'ünün dolar/TL'den geldiğini ifade etti.

311
Altın fiyatlarını kimse tutamıyor! Yeni rekor tarihi verildi - Sayfa 4

Altında daha güçlü yükselişlerin gelmesi için daha güçlü bir katalizöre ihtiyaç olduğunu ifade eden Ekonomist Eryılmaz şunları söyledi:

411