Altın fiyatları için yeni rekor uyarısı! Ağustos ayı işaret edildi

Kapalıçarşı’da altın fiyatları bir ileri bir geri hareketine devam ediyor. Ons altın tarafı da hem Fed’in faiz adımı hem de ABD seçimlerini radarına almış durumda. Uzman isim ABD’de iyice artan seçim gerginliğinden başkan adayı Donald Trump’ın seçilmesi durumunda altın fiyatlarının ne olacağını açıkladı. Gram altın içinse Piyasa Uzmanı İslam Memiş Ağustos ayını işaret ederek, “İki hafta daha çekirdek çıtlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Altın fiyatları için yeni rekor uyarısı! Ağustos ayı işaret edildi - Sayfa 1

Altın fiyatları, ABD Merkez Bankası Fed'in bu yıl faiz oranlarını iki kez düşüreceğini ve zamanlaması ile beklentiler doğrultusunda bugün yükseldi. Ons altın fiyatı şu sıralar 2.417 dolardan işlem görüyor. Aynı dakikalarda 22 ayar gram altın fiyatı Kapalıçarşı piyasasında 2.533 liradan satışa sunulurken, çeyrek altın 4.324 TL ve Cumhuriyet altını da 17.572 liradan işlem görüyor.

112
Altın fiyatları için yeni rekor uyarısı! Ağustos ayı işaret edildi - Sayfa 2

ALTINDA YENİ YÜKSELİŞ SİNYALLERİ
ANZ emtia stratejisti Soni Kumari, “Altın için orta ve uzun vadeli görünüm hala destekleyici olmaya devam ediyor çünkü bu yıl Eylül ayından itibaren iki faiz indirimi uyguluyoruz... Ve arka planda jeopolitik gerginlik altını güvenli liman yatırımı olarak desteklemeye devam edecek” yorumunu yaptı.

212
Altın fiyatları için yeni rekor uyarısı! Ağustos ayı işaret edildi - Sayfa 3


Reuters anketine göre, Fed bu yıl Eylül ve Aralık aylarında sadece iki kez faiz indirimine gidecek. Zira enflasyondaki düşüşe rağmen ABD'deki dayanıklı tüketici talebi ihtiyatlı bir yaklaşımı gerektiriyor.

312
Altın fiyatları için yeni rekor uyarısı! Ağustos ayı işaret edildi - Sayfa 4

ABD'de yarın açıklanacak GSYİH verileri ve Cuma günü açıklanacak kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksi verileri, yatırımcıların faiz indirimlerinin ne zaman başlayacağına ilişkin beklentilerini ayarlamalarına yardımcı olabilir.

412