Altın fiyatları için dikkat çeken tahmin! Uçuşa geçecek - Sayfa 8

Danimarkalı yatırım firması Saxo Bank da geçtiğimiz haftalarda yayımladığı bir raporda altının 2023’te ons başına 3000 dolara kadar ulaşabileceğini söylemişti. Bankaya göre bunun nedeni, analistlerin 2023’ün bir “savaş ekonomisi yılı” olacağına ve herkesin altına akın edeceğine inanması.

811
Altın fiyatları için dikkat çeken tahmin! Uçuşa geçecek - Sayfa 9

‘İYİ BİR KORUMA ARACI DEĞİL’

Altın fiyatlarının sabit kalacağına inananlar da var. Özellikle yüksek enflasyon döneminde Fed’in faizlerinin bir süre daha yüksek kalacağına dönük tahminler, faiz getirisi olmayan değerli metal için karamsar bir gelecek öngörüyor.

911
Altın fiyatları için dikkat çeken tahmin! Uçuşa geçecek - Sayfa 10

WSJ’nin aktardığına göre, yatırım danışmalığı hizmeti veren Invesco’nun emtia stratejisti Kathy Kriskey, altının iyi bir enflasyon koruması olmadığı görüşünü paylaştı. Kriskey, “Düşünmeden verilecek ilk tepki ‘Enflasyon mu var? Altın almalıyım' oluyor. Ancak altın enflasyon karşısında iyi bir koruma yatırımı değil” dedi.

1011
Altın fiyatları için dikkat çeken tahmin! Uçuşa geçecek - Sayfa 11

Avustralya Merkezli ANZ ise altın fiyatlarının fazla hızlı yükselmiş olabileceğini belirterek yatırımcıları uyardı. Banka geçtiğimiz hafta, “Fiyatların mevcut seviyelerden ons başına 1870-1900 dolar aralığına düşmesi durumunda eğilimin tersine dönmesini bekliyoruz. Ons altın 1800 doların altına inerse 1730 dolara kadar gerileyebilir” analizini paylaştı. (Sözcü)

1111