Altın 3 bin dolar olacak mı? Uzmanlardan altın için çarpıcı tahmin

Altın fiyatı için yeni zirveler konuşulurken, bazı analistler gelecek yıl değerli metalin ons fiyatı ile ilgili çarpıcı bir tahminde bulundu.

Altın 3 bin dolar olacak mı? Uzmanlardan altın için çarpıcı tahmin - Sayfa 1

Küresel piyasalarda bu hafta gözler Jackson Hole'a çevrilirken Fed Başkanı Jerome Powell'ın toplantıda yapacağı konuşmanın faiz patikasına dair daha fazla ipucu vermesi beklentisiyle altın fiyatlarına dair tahminlerde yeni zirveler konuşuluyor.

19
Altın 3 bin dolar olacak mı? Uzmanlardan altın için çarpıcı tahmin - Sayfa 2

Altının güvenli liman olarak çekiciliğine dikkat çeken BMI Baş Emtia Analisti Sabrin Chowdhury, 2024 için ‘altının birden fazla zirveye ulaşmasının beklendiği yıl’ ifadelerini kullandı.

29
Altın 3 bin dolar olacak mı? Uzmanlardan altın için çarpıcı tahmin - Sayfa 3

2024'ün seçim yılı olmasına, Ukrayna'nın yakın zamanda Rusya'ya yeniden saldırmasına ve Orta Doğu'da artan gerilimlere atıfta bulunan Chowdhury "Altın belirsizlikten güç alıyor... ve belirsizlik zirvede" dedi.

39
Altın 3 bin dolar olacak mı? Uzmanlardan altın için çarpıcı tahmin - Sayfa 4

Hamas'ın siyasi lideri İsmail Haniye'nin bu ayın başlarında Tahran'da öldürülmesinin ardından İran'ın misilleme sözü vermesiyle İsrail ve İran, doğrudan bir çatışmanın eşiğinde görünüyor. İsrail ordusunu yüksek alarma geçirdi ve ABD, müttefikinin savunmasını desteklemek için bölgeye güdümlü füze denizaltısı gönderdi.

49