Medya
28 Mayıs 2010 14:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:19

AKŞAM GAZETESİ BİR KÖŞE YAZARI İLE YOLLARINI AYIRDI!..

Hangi köşe yazarı Akşam gazetesi ile yollarını ayırdı? İşte o yazar.

Miliyet yazarı Hurşit Güneş ve Vatan yazarı Süheyl Batum'un ardından CHP'nin haftasonunda yapılan genel kurulunda Parti Meclisi'ne seçilen bir köşe yazarının daha gazetedeki yazılarına son verildi...

Akşam yazarı Hüseyin Yıldız'ın yazılarına son verildiğini bugün Akşam Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya, köşesinde açıkladı:

İşte o yazıdan bir bölüm...

SİYASAL GÖREVİ OLANLAR AKŞAM'DA YAZAMAZ
Mesleğimizin saygınlığı ve çalıştığımız kurumların itibarı söz konusu olduğu için elbette bize düşen sorumluluklar var. Gazetemizde haftada bir gün uzmanlık konusu ekonomiyle ilgili yazıları yayımlanan, çok değerli bir isim olan Hüseyin Yıldız artık AKŞAM'da yazmayacak. Çünkü o, değerli birikimini bundan böyle parti meclisi üyesi olduğu CHP için kullanacak. Bu konuda herhangi bir tartışmanın bile yapılması gereksizdir.

Benzer yaklaşım son yerel seçimlerde belediye başkan adayı olan Mustafa Dolu için de geçerlidir. Kuşkusuz siyasetle ilgilenenler bir işi, mesleği yapmaya devam edecekler. Ekmeklerini bir şekilde kazanacaklar. Bunun istisnası 'yazı yazmak' olmalıdır.

Sevgili Mustafa Dolu, yapmaya çalıştığım 'halka yakın gazetecilik' açısından son derece uygun olmasına ve benden önce gazetemde düzenli yazılar yazmasına rağmen, aday olduğu günden itibaren yazılarına son vermiştir. Bu durum, seçimi kazanamamış olduğu günden bu yana geçerliliğini korumaktadır.

Aynı şekilde, çok yakın bir dostum olan eski bir AKP milletvekilinin talebini de, akademisyen kimliği ile gazeteme katkı sağlayacağına inanmama rağmen çok üzülerek reddettim. Aksini düşünemem.

İsmail Küçükkaya/Akşam