Politika
08 Mar 2023 20:53 Son Güncelleme: 08 Mar 2023 20:58

AKP'li vekilden Millet İttifakı liderine sert sözler: "Hakkımı helal etmiyor ve ahirete bırakıyorum"

AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı, Millet İttifakı'na destek veren Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nu eleştirdi. Subaşı, "Varsa vicdanıyla baş başa bırakıyor, kınıyorum. Zerre kadar hakkım geçtiyse bu hakkımı helal etmiyor ve ahirete bırakıyorum." dedi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Subaşı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Millet İttifakı'nın ortaklarından Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na yüklendi.

"YAPTIKLARI KAVGA, KOLTUK KAPMA SAVAŞIYMIŞ"

Millet İttifakı'nı da hedef alan AK Partili Subaşı şunları söyledi:

"Bunların tek amacı, savaşı; koltuk savaşıymış, bunu yaşanan süreçte tüm kamuoyu gördü. Yaptıkları kavga, savaş meğerse koltuk kapma meydan savaşıymış. Buna benzer bir kavgayı 1980'li yıllarda Güneş Motel örneğinde gördük. Dün a olanı, bugün b olarak tekrar yaşadık. Sanki babalarından kalmış miras gibi bakanlık koltuklarını habire dağıtıyorlar."

"VİCDANIYLA BAŞBAŞA BIRAKIYORUM"

Necmettin Erbakan'ın, "hayalleriyle dalga geçen bir zihniyetin temsilcisinin adaylığının, Saadet Partisi Genel Merkezi'nde açıklanmasının, Milli Görüş çizgisine hizmet edenleri yaraladığı gibi kendisini de derinden üzdüğünü" söyleyen Subaşı, şöyle devam etti:

"Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na zerre kadar hakkım geçtiyse bu hakkımı helal etmiyor ve ahirete bırakıyorum. Karamollaoğlu'nu varsa vicdanıyla baş başa bırakıyor, kendisini kınıyorum."