Politika
17 Eki 2022 16:11 Son Güncelleme: 17 Eki 2022 16:20

AK Parti'nin kalesinde 'Davutoğlu' sürprizi! Muhalefet partilerini geride bıraktı

2018 seçimlerinde en doğru tahmini yaparak dikkatleri üzerine çeken ORC Araştırma, AK Parti'nin kalesi olarak bilinen Konya'da "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorunu yöneltti. Ankete katılanların 42.5'i tercihini AK Parti'den yana kullanırken, yüzde 14.1'lik kesim de Ahmet Davutoğlu önderliğindeki Gelecek Partisi'ne oy vereceğini belirtti.

Türkiye'nin kilitlendiği 2023'te gerçekleşecek seçimlere aylar kaldı. Cumhur İttifakı'nın adayı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklanırken, 6'lı masanın çıkaracağı aday ise belirsizliğini koruyor. Bir yandan da anket şirketleri art arda araştırma sonuçlarını açıklamaya devam ediyor.

EN BÜYÜK SÜRPRİZİ DAVUTOĞLU YAPTI
Son olarak da ORC Araştırma, katılımcılara Ak Parti'nin kalesi olarak bilinen Konya'da "Bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorunu yöneltti. Anket sonucuna göre Ak Parti'nin en büyük oy kaybını yaşadığı il Konya oldu. 1425 kişinin katıldığı ankette seçmenlerin yüzde 42,5'inin tercihi AK Parti oldu. Sonuçların en dikkat çeken kısmı ise Ahmet Davutoğlu önderliğindeki Gelecek Partisi'nin muhalefet partilerini geride bırakarak yüzde 14.1 oy alması oldu.

İYİ PARTİ 3. SIRADA
Öte yandan kentte Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti'ye oy verenlerin oranı yüzde 12,9 oldu. MHP'nin de yüzde 7 oranında oy kaybederek ankette yüzde 8,5 oranında oy edindiği görüldü.