Gündem
28 Eyl 2024 12:00 Son Güncelleme: 28 Eyl 2024 12:00

AK Parti’de Erdoğan’la ilgili çarpıcı analiz! ‘Görüyor ama değişen bir şey olmuyor…’

Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığına rağmen bazı AKP'li isimlerin lüks ve şatafatlı yaşantısının AK Parti’de ‘Erdoğan iyi çevresi kötü’ ezberinin bozulduğunun kaygısını yaşattığı öğrenildi.

Ekonomik kriz nedeniyle yurttaşlar geçim sıkıntısı çekerken, 31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra bazı AK Partililerin lüks ve şatafatlı yaşantısı gerek kamuoyunda gerekse parti içinde tartışmalara neden olmuştu.

Sokağa inen AK Partililer yurttaşlardan “İktidar tasarruf yapmıyor, fatura yurttaşa yükleniyor. Erdoğan bunları görüyor ama değişen bir şey olmuyor” eleştirilerini duyduklarını söyledi.

Bu doğrultuda AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da duyulan güvenin zedelendiği öğrenildi.

Cumhuriyet’in haberine göre, daha önce yaşanan sorunlar karşısında halkta “Erdoğan iyi, çevresi kötü” algısı varken, son yıllarda bu algının kırıldığı ve “Erdoğan halktan uzaklaşıyor” yönünde değişiklik göstermeye başladığı öğrenildi.

AK Parti’de ise, “Halkta son zamanlarda ‘Zengin daha zengin fakir ise gittikçe daha da fakirleşiyor’ tepkisi gelişiyor. Sahaya inildiğinde halktan ‘Siz lüks içinde yaşarken biz eve nasıl ekmek götüreceğimizi, kiramızı nasıl ödeyeceğimizi düşünüyoruz’ eleştirilerini duyuyoruz. Sadece ekonomide değil sağlık ve eğitim sistemindeki sorunlar da sokakta karşımıza çıkıyor. Emekliler, ‘Neden bizi açlığa terk ettiniz’ diyor mesela. Bununla birlikte Polat çiftinin davası, bazı partililerimizin özensiz davranışı, saatlerle, araçlarla, yedikleri ve içtikleriyle gündeme gelmesi, halkta büyük tepki topluyor” değerlendirmesinin yapıldığı öğrenildi.

Çeşitli toplantılarda bu sorunu Erdoğan’ anlattıklarını söyleyen partililer şu görüşü paylaştı:

“Her zaman cumhurbaşkanımızın oyu, partinin aldığı oydan yüksek. Ancak son zamanlarda halktaki ‘Cumhurbaşkanı iyi, çevresi kötü’ algısının, ‘Bu yaşanan sıkıntılardan Cumhurbaşkanı da sorumlu. Vatandaştan tasarruf yapılması isteniyor ancak başta partisi olmak üzere iktidardakiler tasarruf yapmıyor. Kötü ekonominin faturası hep vatandaşa yükleniyor. Cumhurbaşkanımız bunları görüyor. Ancak değişen bir şey olmuyor’ şekline evrilmesi sıkıntı. Bu durum 2028’de partiye yenilgiyi getirebilir.”

ETİKETLER
#erdoğan #ak parti