Gündem
29 Tem 2024 20:00 Son Güncelleme: 29 Tem 2024 20:06

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten CHP'li Tan'a tepki: Mavi Vatan omurgasına saldıran konuşmadır

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Çelik, CHP Milletvekili Namık Tan'ın açıklamalarına ilişkin, "Açıklamaları, Yunan ve Rum basınında coşkuyla karşılandı. Hiçbir cımbızlama yoktur, Mavi Vatan omurgasına saldıran konuşmadır. Eleştiri ile siyasi savrulmayı karıştırmamak lazım" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. CHP Milletvekili Namık Tan'ın açıklamalarına tepki gösterdi.

İşte Çelik'in sözlerinden satır başları;

Namık Tan'ın açıklamaları, Yunan ve Rum basınında coşkuyla karşılandı. Eleştiri denilebilecek sözler değil. Hiçbir cımbızlama yoktur, Mavi Vatan omurgasına saldıran konuşmadır. Eleştiri ile siyasi savrulmayı karıştırmamak lazım.

CHP Sözcüsü bizim özürüm dilememiz gerektiğini söylüyor. Kendisi Namık Tan'ın sözlerinin Twitter'dan yayınlasın. Mavi Vatanla olduğu kadar Türkiye'nin milli güvenliğini korumakla ilgili vahim kelimeler olduğu görülecek.

Bu olay gündem oldu, biz yine siyasi prensip gereği düzeltirler diye bekledik. Ben 12 saat bekledim ve sonra açıklama yaptım.

Bu olay gündem oldu, biz yine siyasi prensip gereği düzeltirler diye bekledik. Ben 12 saat bekledim ve sonra açıklama yaptım.

Bir diğer gündem konusu Sayın Abbas ile ilgili ortaya koyulan tutumlar. Haftalar önce biz uçakta Ankara'dan İstanbul'a giderken Netanyahu'nun ABD Kongresi'ne davet edildiği Cumhurbaşkanımıza bildirildi. Sayın Cumhurbaşkanımız da sayın Abbas'ı TBMM'ye davet etmemiz gerektiğini ifade ettiler ve arkadaşlarımıza gerekli talimatları verdiler. Meclis Başkanımızla karşılıklı olarak istişare yürütüldü. Sayın Abbas sağlık sorunları olduğunu öne sürerek ifade etti. Başka bir zamanla içerisinde Türkiye'yi ziyaret edeceğini belirtmiş.

Sayın Erbakan, Sayın Cumhurbaşkanı Yeniden Refah'ın oylarıyla seçildiğini unutmasın diyor. Biz bütün vatandaşlarımızın Cumhurbaşkanımıza verdiği oydan dolayı müteşekkiriz. Siyasal egoizmden uzak durulması daha sağlıklı bir yaklaşım olacaktır.