Gündem
16 Kas 2010 15:23 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:48

AK PARTİ MİLLETVEKİLİNE BİR YANIT DA SENDER'DEN GELDİ!

Senaryo Yazarları Derneği, AKP'li Halide İncekara'nın senaryo yazarları ile ilgili sözlerine bir açıklama gönderdi.

AKP İstanbul Milletvekili Halide İncekara'nın, Aşk-ı Memnu ve Yaprak Dökümü gibi dizilerin senaristleri için söylediği 'ruh hastası, sapık' gibi sözlere, Senaryo Yazarları Derneği'nden tepk geldi.

Dernek ironi dolu satırlar ile şu açıklamayı yaptı:
Basına ve kamuoyuna,

AKP İstanbul Milletvekili Halide İncekara, 15 Kasım 2010 tarihli Habertürk gazetesine yaptığı açıklamada, "Senaristler ruh hastası gibi dizi yazıyor. Ruh sağlıklarından, şuuraltlarından şüphe ediyorum" diyerek alenen meslektaşlarımıza hakaret etmiş ve onları hedef göstermiştir. Televizyon dizileri ya da sinema filmleri sorunları çözmek için değil onları anlatmak, meseleye dikkat çekmek, farklı yönleriyle ele almak için yapılırlar. Siyasetçiler ise özellikle iktidar partisi milletvekilinin görevi ise bu sorunları çözmek ve önlemektir. Türkiye'de bir "taciz ve tecavüz" sorunu vardır ve sanıldığından çok daha vahim bir boyuttadır. Yüz binlerce kadın ve çocuk bu sorunun mağduru olmuşlardır ve olmaktadırlar.

Sayın milletvekilinin görevi bu sorunla mücadele etmektir. Bu sorunu dizi yazarları yaratmamıştır. Dolayısıyla da sayın milletvekilinin dizilerle değil, sorunun kendisiyle alakadar olması gerekmektedir. "Nereye gitsek kaçamıyoruz. Türkiye yetmiyor gibi, Azerbaycan, Ortadoğu heryeri sardılar. Aileleri uyarıyorum. Bu tür dizileri çocuklarına izlettirmesinler, kendileri de izlemesinler. İzleyeceklerse çocukları yanlarında olmasın" diyen İncekara'nın kaçmaya çalıştığı diziler değil sorunların bizatihi kendisidir. Aynı zamanda TBMM Kayıp Çocukları Araştırma Komisyonu Başkanı olan İncekara'nın dizi izlettirmeyerek çocukların korunacağını düşünmesi de dikkate alınması gereken bir ruh halidir. Organ mafyasının kaçırdığı çocukları, onlarca kişinin tecavüzüne uğrayan kız çocuklarını, yurtlarda tacize uğrayan genç kızları hatırlatarak verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı sayın milletvekilinden özür dileriz.

Senaryo Yazarları Derneği

ETİKETLER
#diziler #sender