Gündem
21 Nis 2015 16:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:29

Ahmet Kekeç'ten şok CHP iddiası! "Muhalefeti sokakta örgütleyecek"

"Seçim provokasyonları sandığı etkilemez ama seçim sonrasına dönük ipuçları veriyor" diyen Kekeç'ten CHP iddiası.

A Haber'de Zeynep Bayramoğlu'nun sunduğu Kadraj'ın konukları Star Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç ve AK Parti İstanbul İkinci Bölge 20.Sıra Milletvekili Adayı Avukat Muammer Birdal'dı. Programda gündemdeki konular masaya yatırıldı.

"TÜRKİYE'Yİ KOALİSYONA GÖTÜRECEK BİR TABLO ÇIKMAZ"

Seçim öncesi dillendirilmeye başlanan koalisyon iddialarını değerlendiren Star Gazetesi yazarı Ahmet Kekeç, Türkiye'nin 1960 darbesinden itibaren koalisyonları denediğini ama hepsinde başarısız olduğunu söyledi. Kekeç, "Türkiye'de her koalisyonu mutlaka yıkımlar izledi" dedi.
Koalisyon tartışmalarının nereden çıktığını anlamadığını belirten Kekeç, "Türkiye'yi koalisyona götürecek bir tablonun ortaya çıkacağını zannetmiyorum. Koalisyonlar HDP'nin barajı aşabilme ihtimali üzerinden konuşuluyor" ifadesini kullandı.

HDP'deki hakim düşüncenin ciddi bir eleştiriyi getirdiğine dikkat çeken Kekeç,"CHP'nin Türkiye'de üstlendiği rol ile HDP'nin bölgede üstlendiği rol aynı. HDP, CHP'nin unuttuğu doğruları savunuyor" diye konuştu.

"CHP ELİYLE MUHALEFET SOKAKTA ÖRGÜTLENECEK"

Star Gazetesi yazarı, seçim öncesi provokasyonlarla ilgili ise çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Seçim provokasyonları sandığı etkilemez ama seçim sonrasına dönük ipuçları veriyor" diyen Kekeç, "CHP'nin kampanyasına bakarak AK Parti'nin kazanması durumunda, CHP eliyle muhalefetin sokakta örgütleneceğini düşünüyorum. Alkış kampanyası bana bu fikri veriyor ve bunu çok tehlikeli buluyorum" yorumunda bulundu.