15 Eki 2020 09:28 Son Güncelleme: 15 Eki 2020 10:47

Ahmet Hakan'ın o paylaşıma yorumu sert oldu: Anayasa Mahkemesi palyaçoluk yeri değildir

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, paylaşımıyla siyasetin gündemine oturan AYM üyesi Engin Yıldırım için "Anayasa Mahkemesi palyaçoluk yeri değildir" dedi.

Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinden AYM üyesi Engin Yıldırım'ın siyasetin gündemine oturan paylaşımını değerlendirdi. Eskiden darbeyi andıran iki cümle olduğunu söyleyen Hakan, bunların "Genelkurmay’ın ışıkları yanıyor" ve "Genç subaylar rahatsız" ifadeleri olduğunu söyledi. Hakan'a göre "Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım’ın geçen gece Twitter’da Anayasa Mahkemesi binasının fotoğrafını, “Işıklar yanıyor” diye paylaşması... İşte bu eski ve berbat hatıraya yapılan gayet bilinçli ve gayet kasıtlı bir göndermeden başka bir şey değil".

İşte Ahmet Hakan'ın yazısının ilgili bölümü:

Engin Yıldırım denilen bu zat, yaptığı bu palyaçolukla şunlara neden olmuştur:

- Anayasa Mahkemesi üyeliği gibi saygın bir konumun tüm ağırlığını, tüm vakarını, tüm ciddiyetini ayaklar altına almıştır.

- Anayasa Mahkemesi’nin kararlarının hiçe sayılmasının tartışılmasının önüne geçerek gündemi bambaşka bir yere taşımıştır.

- Anayasa Mahkemesi’ni tartışmaya açanlara “Çok haklısınız bayım çok haklı” dedirtmiştir.

- “Bu adamı buraya kim atadı?” sorusunun sorulmasına yol açmış, kendisini oraya getirenleri de tartışmalı hale getirmiştir. Kısacası... Engin Yıldırım, Twitter denilen gayya kuyusunda yaptığı basit ve ucuz trollükle bir çuval inciri değil, binlerce çuval inciri berbat etmiştir. Ve yatacak pek yeri kalmamıştır.

ENGİN YILDIRIM KENDİNİ TUTAMIYOR

ANAYASA Mahkemesi üyesinin “ışık yakma” olayını, bir arkadaşım şöyle yorumladı dün: “Bu danışıklı bir olay... O üye, hükümete yardımcı olmak için bunu yaptı.”

Ona şu cevabı verdim: Paranoyak olmaman takip edilmediğin anlamına gelmez. Tamam, kuşkucu ol. Ama şunu da bil: Söz konusu Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım denilen zat, Twitter’da bu tür atraksiyonlar yapmayı seviyor. Bir süre önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, bisiklet üstünde çektirdiği fotoğrafla cevap vermişti. Kendini tutamıyor. İçinde bir trol var. Onu durduramıyor.

ETKİLİ MAKAMLAR İÇİN BEŞ MADDEDE SOSYAL MEDYA KULLANMA ADABI

- MADDE BİR: Eğer Murat Övüç’ün kariyerine göz diktiyseniz... Sosyal medyada göndermeli mesajlara, laf sokmalara aynen devam! Çok zor ama belki ileride bir Murat Övüç olabilirsiniz. Ama öyle bir kariyer planınız yoksa... Uzak durun şu sosyal medyadan.

- MADDE İKİ: Eğer Anayasa Mahkemesi üyesiyseniz... Eğer daire başkanıysanız... Eğer genel müdürseniz... Eğer konumunuz palyaçoluğa elvermiyorsa... Sosyal medyada laf alıp laf vermeyin. Zira kırk yılda topladığınız itibarı, tek bir paylaşımla yerle bir edebilirsiniz.

- MADDE ÜÇ: Meydana çıkmak yiğitliktir. Bu doğru! Fakat sosyal medya denilen gayya kuyusu, öyle kanlı bir meydandır ki... Bu meydana çıkana değil, bu meydandan kaçmayı başarana yiğit denir. Yapın bir yiğitlik. Kaçın şu sosyal medya denilen meydandan.

- MADDE DÖRT: Sosyal medyada yenemezsiniz, haklı çıkamazsınız, laf anlatamazsınız hatta laf oturtamazsınız, etkileyemezsiniz, empati sağlayamazsınız. Eğer bu tür hedeflere ulaşmak için sosyal medyadaysanız, imkânsızı zorluyorsunuz demektir. Zorlamayın.

- MADDE BEŞ: Eğer Melih Gökçek gibi her durumda kendinizi haklı gören ve sadece taraftarlarınızdan gelen destek mesajlarıyla mest olan bir yapınız yoksa... Sosyal medya size göre bir yer değil. Üzülürsünüz, depresyona girersiniz, bunalırsınız, keyfiniz kaçar. Ruh sağlığınızı düşünün ve koruyun kendinizi.