Medya
10 Ağu 2024 18:50 Son Güncelleme: 10 Ağu 2024 18:55

Ahmet Hakan'ın Instagram çıkışı kızdırdı! Sosyal medyada gündem oldu

Türkiye'de bir anda yasaklanan ve büyük tartışma yaratan sosyal medya platformu Instagram'ın kapatılmasıyla ilgili bir yazı yazan Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın kullandığı ifadeler sosyal medyada gündem oldu, anında tepki geldi.

2 Ağustos'tan bu yana kapalı olan ve halen de açılması için görüşmelerin sürdüğü Instagram ile ilgili tartışmalar sürerken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bugün yaptığı bir açıklamayla görüşmelerin sürdüğünü belirtti.

Uraloğlu, Instagram'a erişim engeline ilişkin, “Arkadaşlarımız anlık olarak Instagram ile görüşmeye devam ediyor, çok ciddi aşama katettik. Son düzlükteyiz. Umarım çok uzatmadan anlaşırız" dedi.

Instagram'ın kapatılmasıyla ilgili katalog suçlar gösterildi ancak Hamas liderine yönelik suikasttan hemen sonra bu kararın alınması ise kafaları karıştırdı.

Milyonlarca kullanıcı bu karara tepki gösterirken Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın "Instagram yasağının konuşulmayan tarafı" başlıklı bugünkü yazısında kullandığı ifadeler sosyal medyada gündem oldu.

Hakan, "Instagram kapandı diye... Düğününü erteleyenler var, tatil planlarından vazgeçenler var, hayattan tat tuz alamayanlar var. Göstermek istiyorlar, gösteremeyince yaptıklarından zevk alamıyorlar. Yasak nedeniyle muhatap olduğunuz kitle bu. Bu kitleye istediğiniz kadar “İyi ama Instagram da çok sansürcü” deyin. Bir etkisi olabilir mi?" sözleri özellikle X'te gündem oldu.

YAZIYI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ