Politika
21 Haz 2024 08:52 Son Güncelleme: 21 Haz 2024 08:57

Ahmet Hakan'dan "bidon kafa" yorumu: "CHP kazansa da, kaybetse de Yılmaz Özdil hep kazanıyor..!"

Hürriyet gazetesinden Ahmet Hakan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve gazeteci Yılmaz Özdil arasındaki "bidon kafa" tartışmasına değindi.

Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve gazeteci Yılmaz Özdil arasındaki "bidon kafa" tartışmasına işaret ederek, "Bu kavgada şöyle bir dengesizlik var. CHP kaybettiğinde hepimiz tek sorumlu olarak kimi görürüz? Tabii ki Özgür Özel’i. Sorgulanacak olan odur. Eleştirilecek olan odur. Muhatap alınacak olan odur. Yenilginin sahibi olacak olan odur" diye yazdı.

Yılmaz Özdil'in kayıpta bir sorumluluk almadığını kaydeden Hakan, "CHP kaybetse de Yılmaz Özdil hep kazanıyor, CHP kazansa da Yılmaz Özdil hep kazanıyor. “Kasa” her durumda kazanıyor yani" ifadelerini kullandı.

Hakan'ın “Özgür Özel, Yılmaz Özdil ve bidon kafa” başlıklı yazısı şöyle;

“Bidon kafa” olayı nedir?

Seçimi kaybedince seçmene hakaret etmenin sembol ifadesidir.

Olay hep şöyle olmuştur:

Seçim kaybedilir. Kendisini seçimi kaybedenlerin sözcüsü pozisyonuna getiren sözde gazeteci, seçimin kaybedildiği andan itibaren başlar saydırmaya.

- “Bunlar bidon kafa” der.
- “Bunlar makarnacı” der.

- “Bunlar yüz gram kömüre oyunu satar” der.

- Aşağıladıkça aşağılar.

- Hakaret ettikçe hakaret eder.

Bu bir döngüdür:
Seçimi kaybet. Seçmene hakaret et. Rahatla. Kaybedenleri rahatlat. / Seçimi kaybet. Seçmene hakaret et. Rahatla. Kaybedenleri rahatlat. / Seçimi kaybet. Seçmene hakaret et. Rahatla. Seçimi kaybedenleri rahatlat.

CHP, yıllarca işte bu kahrolası döngünün içine sıkışıp kalmıştı.

Bir türlü çıkamıyordu buradan.

Yazının tamamı için tıklayın...