Polemik & Kulis
13 Eyl 2006 13:14 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 12:46

AHMET HAKAN KANAL 7´DEN GİDERKEN BERABERİNDE KOLTUĞUNU DA GÖTÜRDÜ

Bugün Gazetesi'nde köşe yazmaya başlayan Kanal 7 Haber spikeri Erhan Çelik, Ahmet Hakan'ın Kanal 7'den ayrılırken koltuğunu da götürdüğünü söyledi.Çelik,Cihan Haber Dergisi'nin son sayısında yayınlanan röportajda ilginç konulara değindi.

Uzun yıllar muhabirlik yaptınız. Şimdi Kanal 7 Ana Haber bültenini sunuyorsunuz. Spikerlikle muhabirlik arasında ne fark var?

Haber Saati´nin bana teslim edilme nedeni güzel diksiyon iyi bir görüntü değil. Bunlarda işin bir parçası elbet ama asıl önemli olan haberci geçmişim. 13 yıl sokağın tozunu yutarak bültene geldim. Bugün için kendimi spiker olarak değil, halen bir muhabir olarak görüyorum. Özetle söylemek gerekirse Haber Saati´ni spiker değil, habercilik heyecanını kaybetmemiş bir muhabir sunuyor.

Peki Ahmet Hakan gibi bir ismin arkasından bu koltuğa oturdunuz. Ahmet Hakan´ın boşluğunu doldurabildiğinizi düşünüyor musunuz?

Ahmet Hakan kanaldan ayrılırken beraberinde koltuğunu da götürdü. Ben şimdi, kanal yönetiminin Haber Saati için koyduğu yeni koltukta oturuyorum. Ve tüm gayem bu yeni koltuğun hakkını vermek, Ahmet Hakan´ın boşluğunu doldurmak değil!

Beğendiğiniz, kendinize model aldığınız haber sunucuları var mı?

Sunduğu haberin A´dan Z´ye ne dediğini bilen her sunucuyu beğenirim.

Pardon! Anlayamadım. Nasıl yani?

Aynı zamanda bir haber izleyicisi olarak, elinde tuttuğu haber metnini yalnızca okumayan, okurken ne anlattığını bilen her sunucuyu izlerim diyorum. Yani birazcıkta olsa haberi bilmesi önemli benim için. Yalnızca fondöten, ruj, rimel yeterli değil yani.

Fehmi Koru ile güzel bir ikili oluşturdunuz. Biraz da partnerinizden bahseder misiniz?

Her şey yolunda. Ondan çok şey öğrendim, öğrenmeye de devam ediyorum. Fehmi Koru ile bültende olmak benim için en az Haber Saati´ni sunmak kadar büyük bir şans.