Medya
09 Nis 2012 13:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:31

AHMET HAKAN İSİM VERMEDEN YAVUZ BİNGÖL'E ÇAKTI!

Ahmet Hakan, "Sinema oyuncularına dışarıdan yedi tavsiye" başlıklı yazısında Yavuz Bingöl'e göndermede bulundu

Sinema konusunda farklı beğenileri ile dikkat çeken ve popüler filmleri beğenmeyip, herkesin beğenmediği filmleri genellikle övgüye boğan Ahmet Hakan bu sefer oyunculara çok farklı ama dikkat çekici öneriler yaptı.

Bu arada "Spielberg ile çalışacağım" diyen ancak bu iddiası jet hızıyla yalanlanan Yavuz Bingöl'e çakmayı da ihmal etmedi...

İşte Ahmet Hakan'ın oyunculara önerileri

BİR: Rol aldığınız filmlerden birinci derecede sorumlu olmadığınıza göre rol aldığınız her filmden sonra “mükemmel bir film oldu” demekten vazgeçiniz.

İKİ: Sonucunu beğenmediğiniz filmlerin ardından “çekimlerde çok eğlendik” türü açıklamalar yapmayınız, saptırmanız fark edilebilir.

ÜÇ: Filminde oynadığınız her yönetmene “Fellini mübarek” yaklaşımında bulunmak zorunda değilsiniz.

DÖRT: Klişelerden kaçınmak için “dizi oyunculuğunu küçümsemek / sinema oyunculuğunu yüceltmek” tutumunu terk ediniz.

BEŞ: Hollywood’a açılmadan Hollywood’a açılmış gibi yapmayınız. Artık âlemde çok uyanık var, numaranız anında çakılıyor.

ALTI: Usta bir oyuncunun karşısında oynamak “döktürmek” için yeterli değildir. Mühim olan usta olmayan bir oyuncunun karşısında da döktürebilmektir.

YEDİ: Bir oyuncu her zaman harika bir performans sergilemez. Arada sırada “Falanca filmimde feci oynamışım yahu” türü demeçler attırınız.