Ahmet Ercan'dan korkutan deprem uyarısı: 10 yıl içinde olabilir - Sayfa 3

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, son günlerde, Balıkesir, Bursa ve Çanakkale’den geçen faylara ilişkin bilgilendirmeler yapıyor.

39
Ahmet Ercan'dan korkutan deprem uyarısı: 10 yıl içinde olabilir - Sayfa 4

2 Mayıs’ta X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımda Kuzey Anadolu Kırığı'nın en etkin kollarını açıklayan Prof. Dr. Ercan’a göre; fayın en çekinceli bölümü Kaynaşlı-Düzce-Akyazı-Adapazarı-Sapanca.

49
Ahmet Ercan'dan korkutan deprem uyarısı: 10 yıl içinde olabilir - Sayfa 5

Aynı mesajında Ahmet Ercan; Kuzey Anadolu Kırığı'nın en etkin kolunun Kuzey (Marmara), sonra Güney (Bursa-Manyas), sonra İzmit-Gemlik-Bandırma’nın orta kolu olduğunu ifade etmişti. Prof. Dr. Ahmet Ercan 20 Mayıs tarihli bir mesajında ise Balıkesir için 7 büyüklüğünde deprem uyarısı yapmıştı.

59
Ahmet Ercan'dan korkutan deprem uyarısı: 10 yıl içinde olabilir - Sayfa 6

"30 YILDA BİR DEPREM ÜRETEBİLİR"

"Kentin ovaya değil, Batı'ya yerleşmesi gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Ercan, 30 yılda bir 7 büyüklüğünde deprem olduğunu belirterek, Balıkesir’in deprem açısından tehlikeli ilçelerini tek tek saydı. Ercan’ın işaret ettiği şu noktalar Çanakkale açısından da tehlike arz ediyor: * Balıkesir ili, Ege düşüntülü ile Marmara Kuzey Anadolu yanal kırıklarından etkilenir. Balıkesir, Havran-Balya, Edremit Koyu-Ayvacık, Yenice-Gönen, Çan-Biga, Manyas, Sarıköy, Edincik, Etili kırıkları 30 yılda bir M7’e dek deprem üretebilir. Balıkesir, ovaya değil, batıya yerleşmeli."

69