Medya
26 Tem 2011 12:47 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:36

AHMET ALTAN'DAN BDP'YE SERT YANIT! BDP'DE KİM "İYİ" İSE GELSİN!

Taraf'tan Neşe Düzel'in Bengi Yıldız ile yaptığı röportaja yönelik eleştirilere Ahmet Altan'dan cevab geldi.

Taraf'tan Neşe Düzel dün çok önemli bir söyleşiye imza attı. Gündem oluşturan söyleşi BDP'li Bengi Yıldız ile yapılmıştı.

Yıldız, Demokratik Özerklik talepleri konusunda "uçuk" istekler dile getirince, röportaja yönelik "Bengi Yıldız iyi bir isim değil" eleştirileri yöneltildi.

Taraf'ın Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Altan'ın "iyi" BDP'li arayışı işte bunun için. Bengi Yıldız söyleşisine yönelik eleştirileri yanıtladığı köşesinde şunları söylüyor:

Özerklik Neşe Düzel'in Bengi Yıldız'la yaptığı söyleşi bence tarihe geçecek. (...)
Yıldız'ın "özerklik" meselesini anlatmak için "iyi" bir isim olmadığını söyleyenler var.
Eğer o "iyi bir isim değilse" BDP'liler neden onu iki seçim arka arkaya aday gösterip, DTK'ya temsilci olarak gönderdiler?
Sorun Yıldız'la ilgili değil.

BDP'DE KİM "İYİ" İSE GELSİN!

Ben size çok net söyleyeyim, PKK'dan, KCK'dan, DTK'dan, BDP'den kim "iyi" isimse o gelsin, Neşe'nin sorduğu soruların aynısına, üstelik o soruları da iyice çalışıp cevap versin.
O sorulara "somut" biçimde cevap verebilecek bir tek kişinin bile çıkabileceğini sanmıyorum. Çünkü ortada, sağlam bir zemine dayanan "somut" bir plan yok.

Yıldız'ın "sınırlarını" çizdiği "Kürdistan" bölgesindeki 23 ilin seçim sonuçlarına baktık. Bunlardan yedi tanesinde BDP'li bağımsızlar birinci parti, "Kürdistan'ın" geriye kalan 16 ilinden 14 tanesini AKP kazanmış, birer ili de CHP ile MHP almış.
BDP'lilerin birinci parti olduğu bu yedi ilden de sadece beşinde oyları yüzde elliyi geçmiş. Anlayacağınız, "özerklik" ilan etmek için ortaya koyulan "yüzde elliden fazla oy" tarifine uyan sadece beş il var Kürdistan'da.