17 Şub 2009 15:30 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 13:33

'AHMET ALTAN TETİKÇİ, YASEMİN ÇONGAR AMERİKANCI!..' TERCÜMAN YAZARINDAN ÇOK AĞIR SÖZLER!..

Tercüman yazarı Ahmet Altan'ı TSK'ya karşı tetikçilikle, Yasemin Çongar'ı da Amerikan görevlisi olmakla suçladı. İşte kavga çıkartacak o yazı

Taraf'ın misyonu


ÖNCE bir tetikçi bulmak gerekiyordu. Atatürk'e, Cumhuriyet'e, ulus devlete ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı, hatta düşman bir tetikçi...
Bulmak zor olmadı.
28 Şubat sürecinde çalıştığı gazeteden kovulmuş, ikinci cumhuriyetçi, ateist ve eski Marksist, şimdilerde neoliberal, yani dönme bir tetikçi zaten hazır bekliyordu.
Düne kadar ateist olduğunu söylerken, bugün "Tanrı'ya inanıyorum" diyebilecek kadar çok hızlı dönüşler yapabilen tetikçi bulunmuştu ama, onu kontrol altında tutmak gerekirdi. Güvenilir değildi çünkü...
ABD'de gül gibi hayatı, işi ve eşi olan bir kadın, tetikçiyi gözaltında tutmak amacıyla, "özel görevli" olarak Türkiye'ye gönderildi.
Tetikçi ve özel görevli, kadro kurmakta güçlük çekmeyeceklerdi.
Atatürk, Cumhuriyet, ulus devlet ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne düşmanlık son yıllarda nasılsa moda olmuştu ve elinizi sallasanız ellisine değiyordu.
Bu öyle bir kadro olacaktı ki, sadece olanları değil olacakları bile yazacaktı. Hedef gösterecek, yargılayacak, hatta yargısız infaz yapacaktı.
*
ÖZEL misyon yüklenen Taraf Gazetesi, 15 Kasım 2007'de yayına başladı.
Taraf'ın yayına başlamasından 58 gün sonra, 22 Ocak 2008'de ilk Ergenekon operasyonu gerçekleştirildi.
Düğmeye basılmıştı ve operasyon dalgaları birbirini izleyecekti.
Başbakan ise, "Devlet çalışıyor arkadaşlar" diyordu.
Oysa devletten çok, Taraf Gazetesi çalışıyordu.
Atatürk'e, Cumhuriyet'e, ulus devlete, Türk Silahlı Kuvvetleri'ne saldırmakla kalmıyor, meydan okuyor, hakaret bile ediyordu.
Sadece Ergenekon değil, DTP ve PKK bültenine de dönüşmüştü adeta.
ABD'den devşirilen Yasemin Çongar, Ergenekoncuların nükleer, biyolojik ve kimyasal silahlara sahip olduklarını iddia edebilecek kadar gözünü karartmış, aklını kaybetmişti.
Doğruluğu tartışılır her türlü bilgi ve belge, gazeteye servis edilmeye başlanmıştı. Gizli yürütülmesi gereken bir soruşturmanın -yine doğruluğu tartışılır- her türlü ayrıntısı bu gazetede yayınlanıyordu.
Nokta Dergisi'nde "Darbe Günlükleri"ni yayınlayan Alper Güngör de, Taraf Gazetesi'nin yazarları arasına katılınca kadro tamamlanmış, misyon apaçık ortaya çıkmıştı.
*
ŞİMDİ dikkat eder misiniz lütfen?
Taraf Gazetesi'nin yayına başlama tarihi 15 Kasım 2007.
İlk Ergenekon operasyonunun gerçekleştirildiği tarih 22 Ocak 2008.
Taraf'ın yayına başlamasından 4,5, ilk Ergenekon operasyonundan yaklaşık 2 ay sonra, yani 28 Mart 2008'de, Mehmet Emin Karamehmet'in gazetelerinin "Ergenekon'un üstünü örtmek" istediklerini iddia eden Ahmet Altan, ceridesinde şunları yazmış:
"Özellikle de Mehmet Emin Karamehmet'in gazetelerinde nedense tuhaf bir gayret var bu konuda. Karamehmet'le Taraf arasında nasıl bir sorun var, onu şimdilik bilmiyoruz... Sonra öğreniriz nasıl olsa."
Ve geliyoruz 4 Şubat 2009'a...
İlk Ergenekon operasyonunun yapılmasının ve Ahmet Altan'ın ortada fol yok yumurta yokken Karamehmet'i mindere çekmeye çalıştığı yazıyı yazmasının üzerinden bir yıl gibi uzun bir süre geçtikten sonra, 4 Şubat 2009'da Taraf Gazetesi, Jandarma İstihbarat Başkanı emekli General Levent Ersöz ile Karamehmet arasında yapıldığı iddia edilen görüşmenin bant deşifresini yayınlıyor.
Karamehmet'i savunmak elbette bize düşmez.
Ama organizasyonun ne kadar mükemmel olduğunu görüyor musunuz?
Olanları yazan Taraf, olacakları da bir yıl önceden biliyor.
Yatırım yapmanın ve devlete borcunu ödemenin ödülü bu olsa gerek.
Ancak unutulmamalı ki, bir organizasyon ne kadar mükemmel olursa olsun, komplo üzerine kurgulanmışsa ve inandırıcı belgelere dayanmıyorsa, bir gün mutlaka çökmeye mahkumdur.


Sırrı Yüksel Cebeci /Tercüman