Gündem
21 Şub 2011 13:54 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:03

AGC'NİN BASIN ÖDÜLLERİNİ KAZANANLAR BELLİ OLDU!

AGC'nin Antalya Basın Ödülleri Yarışması ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışmasını kazananlar belli oldu.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin Antalya Basın Ödülleri Yarışması ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışmasını kazananlar belli oldu.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin bu yıl 26'ncısını düzenlediği 59 gazetecinin katıldığı Antalya Basın Ödülleri Yarışması ile bu yıl 18'ncisi düzenlenen Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması'nın sonuçları açıklandı. Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Jüri Başkanı Erdoğan Kahya ve yönetim kurulu üyeleri düzenlenen toplantıyla sonuçları açıkladı.
Habertürk gazetesinden Yusuf Dalaman, 'Meclis Boş Jetski Dolu' haberiyle haber dalında yılın gazetecisi seçildi.

Araştırma, inceleme röportaj dalında Antalya Gazetesi'nden Nizamettin Özmen, 'Antalya için ithal vekil olmazsa olmaz mıdır?' haberi ile Güncel Yazı kategorisinde Nilhan Kırdı, Akdeniz Gerçek Gazetesi'ndeki 'O şimdi evde' başlıklı yazısıyla, spor haberi dalında Anadolu Ajansı'ndan Güç Gönel 'Madenlerden minderlere' haberiyle, ekonomi dalında Zaman Gazetesi'nden Şaban Gündüz 'Lufthansa ile ortak oldu havacılık devlerine sebze meyve satacak' haberiyle ödüle layık görüldüler.

Yarışmada, Yılın Televizyoncusu dalı haber kategorisinde Anadolu Ajansı'ndan Hüseyin Kanber 'Yedi saat kurtarılmayı bekledi' görüntüsüyle, program kategorisinde TRT'den Ümit Nasip Kargılı 'Mavi Tutku- Yakınımızdaki Tarih' ile ödül aldı.

Yılın Radyocusu 'Altın Şarkılar' programı ile Radyo Martı'dan Ersin Bekler, en iyi sayfa düzeni ödülünü de Antalya Gazetesi'nin 18.12.2010 tarihli birinci sayfasıyla İslam Çelik aldı.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nin kurucu başkanı olan Nuri Dağtekin adına verilen özel ödül bu sene bir kişi ile bir kurumun oldu. Jüri, Nuri Dağtekin Özel Ödülü'nü uzun yıllardır Antalya'da yaşayan Fikret Otyam'a, Antalya ve Antalya basının gelişmesine yönelik çabaları nedeniyle THY ise AGC ile geliştirdiği kurumsal işbirliği ve yurt dışı çıkışlı direkt seferler başta olmak üzere Antalya kentine verdiği önem sebebiyle bu ödüllere layık gördü. Yılın internet gazetecisi kategorisinde de içerik ve görsel açıdan ödüle layık eser bulunamadı.

HASAN ÖZKAY FOTOĞRAF YARIŞMASI
Bu yıl 18'ncisi düzenlenen Hasan Özkay Fotoğraf Yarışmasına ise 48 fotoğraf katıldı. Yılın haber fotoğrafı Habertürk gazetesinden Bülent Tatoğulları'nın 'Saçlarından hayata tutundu' fotoğrafı, Yılın Spor Fotoğrafı DHA'dan Süleyman Ekin'in 'Hırs' isimli fotoğrafı seçildi. Yılın Çevre Fotoğrafı dalında DHA'dan İbrahim Laleli, 'Bir fırtına üç batık', Yılın Sanat Fotoğrafı'nda Gazetebir'den Okan Dilek 'Son Ejderha' ile ödüle layık görüldü.

Yılın Turizm Fotoğrafı'nda da ödüle layık eser bulunamadı. Haber kategorisinde Süleyman Elçin'in Hayata Kulaç attı ve Firar fotoğrafları sergiye değer görüldü.

Antalya Basın Ödülleri Yarışması ve Hasan Özkay Fotoğraf Yarışması jürisi şu isimlerden oluştu: Erdoğan Kahya (Jüri Başkanı), Prof.Dr. Bilal Arık (Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı), H. Ergin Civan (ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı), Mustafa Mutlutürk (ANFAD Başkanı), Sökmen Baykara, Tuncer Çetinkaya, Dursun Gündoğdu, Mustafa Tuncel ve İdris Taş.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, yaklaşan genel seçimler öncesi Antalyalılara bazı uyarılarda bulundu. Yeni, genel seçimlere sayılı aylar kaldığını belirterek şöyle konuştu: "kendilerini gazeteci ve yeni kurulmuş gazete, dergi sahipleri gibi tanıtan kişilere karşı Antalyalılar dikkatli olsun. Bu kişilerden şüphelenen Antalyalılar bize ihbarda bulunsun. Yaklaşan seçim öncesi AGC'den 5 kişilik bir heyet kurarak bu tür denetimler gerçekleştireceğiz."

GAZETECİLERE GRİ PASAPORT VERİLMESİ
Gazetecilerin yurt dışına çıkarken vize uygulamasını sonlandıran gri pasaport verilmesine ilişkin Antalya'dan bir gazetecinin başvurduğunu belirten Yeni, "Bu arkadaşımızdan davet mektubu istendi ve bu nedenle pasaportun daha sonra verileceği söylendi. Şu an Ankara'da görev yapan bir çok gazeteci arkadaşımız gri pasaport sahibi oldu. Bu uygulamanın Türkiye'nin her yerinde görev yapan gazeteciye uygulanmasını istiyoruz. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcımız Bülen Arınç, bu uygulamandan görev yazısıyla tüm gazetecilerin alacağını söylemişti. Çifte ayrım yapılmasını istemiyoruz" dedi.