Gündem
14 Oca 2010 16:56 Son Güncelleme: 19 Kas 2018 14:03

AGB'YE BİR ŞOK DAHA!.. TVNET DE AGB'DEN ÇEKİLDİ!..

Yanlış reyting ölçümleri iddiasıyla AGB´den çekilen TRT´nin ardından TVNET de AGB Neilsen ile yollarını ayırdı. TVNET tarafından AGB´ye gönderilen mektupta şu ifadeler yer verildi.

TVNET tarafından AGB´ye gönderilen mektupta `Kurumunuzun kamuoyunda sarsılan güveni ve hakkında çıkan şaibeler AGB´den çekilmemizde etkili olmuştur. TVNET, daha güvenilir bir ölçüm sistemi kurulana kadar diğer bir çok televizyon kuruluşunun yaptığı gibi AGB Nielsen şirketiyle çalışmayacaktır´ denildi.


"Mektupta şu ifadeler yer aldı. Kurumumuz TVNET, şirketiniz AGB Nielsen ile bugüne dek sürdürdüğü ortak çalışmasını sona erdirme kararı almıştır. Bu kararı almamızda AGB Nielsen´in kamuoyunda sarsılan güveni ve hakkında çıkan şaibeler etkili olmuştur. Kamuoyundaki yaygın kanaat kurumunuzun reyting ölçümlerinde yanlış ve hatalı sonuçlar çıkardığı yönündedir. Bu bağlamda belirtilmelidir ki, televizyon kanallarının yaşama şansı olan doğru ölçülebilirlik ve reklam veren ile televizyon kanalları arasındaki güven bağı, AGB Nielsen´in verileriyle sağlanamamaktadır.


Bu veriler sebebiyle reklam payının tamamına yakını denebilecek yüzde 75´lik bölümü yalnızca 4 kanal tarafından paylaşılmaktadır. Diğer yandan peoplemeter cihazı konulan denek aile sayısının Türkiye´nin genelini doğru şekilde gösterecek düzeyde olmadığı da şüphe götürmez bir gerçektir. Son yıllarda Türkiye televizyonları arasındaki kendine özgü dilini oluşturmuş ve bilinirlik oranını yükseltmiş olan kurumumuz, yukarıda belirtilen sebeplerle daha güvenilir bir ölçüm sistemi kurulana kadar diğer bir çok televizyon kuruluşunun yaptığı gibi AGB Nielsen şirketiyle çalışmayacaktır.


Anket verilerinde tematik alanda benzeşliği olan kanalların izlenme oranları, kanalımızın bulunduğu yayın platformları da göz önüne alındığında şaşırtıcı bulunmaktadır. Güvenirlik şüphesiz ki her anlamda, bir ilişkinin temelidir. Ve kanalımız, programlarının ve genel yayın profilinin kamuoyundaki yankılarına, reklam veren şirketlerin yaklaşımlarına bakıldığında ortaya çıkan izlenimin küçük bir yansımasını dahi AGB verilerinde görememektedir."


Haber 7