Güncel
09 Eyl 2024 13:19 Son Güncelleme: 09 Eyl 2024 13:19

Afyon'dan Afganistan'a motorla seyahat olur mu?

Adventure İstanbul motosiklet kalanından Mustafa Zeki Özşahin ve Şeyma Dağ, 15 Eylül - 31 Ekim tarihleri arasında İran üzerinden Afganistan'a geçecekleri özel bir seyahat gerçekleştirecekler.

Afganistan zor bir coğrafya ve güvenlik sorunları nedeniyle geçmiş yıllarda böyle bir seyahat planlanması mümkün değildi. Ancak günümüz şartlarında daha güvenli geçiş noktaları bulmak mümkün. Afganistan global ekonomik ve sosyal sisteme entegre olmamış nadir ülkelerden biri. Ülkenin bu organik yapısı Türk motorlu seyyahların ilgisini çekiyor.

Motosikletli seyyahlar Mustafa Zeki Özşahin ve Şeyma Dağ, cesaret ve özveri gerektiren bu seyahati planlarken Afgan kadınlarını mercek altına alacaklar. Ülkede yaşayan kadınların sosyo kültürel yaşantısına birinci ağızdan şahit olmak istiyorlar. Tabii ki bu ancak motorcu bir kadının özverisiyle mümkün olabilir.

İkili Afyon'da gerçekleştirilen MXGP Dünya Motokros Şampiyonası’nın son gününde CF Moto MT 450 motosikletleriyle seyahate başladılar. Seyahatlerinin onuncu gününde Afganistan'a ulaşmayı planlayan gezginler 16 Eylül'de Van'daki Kapıköy sınır kapısından çıkış yaptıktan sonra İran'nın Tebriz, Kazvin, Tahran ve Meşhed kentlerinden geçerek Afganistan'ın Herat şehrine ulaşmayı planlıyor. Herat'tan sonra da sırasıyla Mezarışerif, Kabil ve Kandahar'a ulaşmalarının 10 gün sürmesini bekliyorlar.