BABAANNESİ 'EVİ BOŞALT' DEYİNCE... Yazılım uzmanı Orkun Dülgeroğlu, savcılık soruşturmalarında, yakın akrabaları dahil birçok kişi aleyhine paylaşımlarda bulunmakla suçlanıyor. İddiaya göre yaşadığı evi boşaltmasını isteyen babaannesi S. D. için "Eşini zehirledi, 10 milyon TL servete kondu" diyerek Kadıköy'deki evin adresini paylaştı. Ayrıca 400 bin TL talep ettiği iddia edilen halası N.Ç., eşi İ.Ç. ve kızları D.Ç. için 'silah kaçakçısı, FETÖ'cü örgüt yöneticisi' gibi paylaşımlarda bulundu. Orkun Dülgeroğlu'nun sosyal medyada haklarında paylaşımlarda bulunduğu kişiler arasında savcı B.Y.Ç., adli bilişim uzmanı A.T., İstanbul Emniyeti'nde görevli polis memuru B.A., spor hocası M.Y., diş hekimi S.Ş. ile avukatlar Y.A. ve C.B. de yer alıyor.
ESKİ SEVGİLİSİ İNTİHARA KALKIŞTI... Orkun Dürgeroğlu ile ilgili ilk soruşturmayı yürüten ve hakkında "Rüşvet alıyor, fuhuş çetesiyle işbirliği yapıyor" paylaşımları yapılan bir savcı ise şunları söylemişti: "Bu kişinin 24 saat takip edilmesi lazım; çünkü suç işlemeye devam ediyor. Oluşturduğu bazı siteler yurtdışı kaynaklı. Bu sitede yer alan paylaşımları kaldırtamadım. Daha önce görev yaptığım adliyede başsavcı beni yanına çağırtıp 'Gazete haberini gördün mü' diye sordu. Ben bilirkişi raporu aldırdım, bana ait olmadığını ortaya koydum. İlk benim baktığım dosyada mağdur bir kadın vardı. Fotoğrafları ve telefon numaraları uygunsuz şekilde paylaşılan kadın, intihar girişiminde bulundu. Görevli bir savcıyla konuştum. Bu kişinin soruşturmasını ağırdan almış. Nedenini sorduğumda 'Korktum çocuktan' dedi."
ERİŞİM ENGELİ TALEBİNİ GERİ ÇEVİREN HAKİMLERİ HEDEF ALDI... Orkun Dülgeroğlu hakkında daha önceden açılmış bir soruşturmada, 6 sulh ceza hâkimi tek dosyada yer alıyor. Suç duyurusunda bulunan M.K., M.E., O.M., H.A., F.B. ve A.G. İstanbul Anadolu Adliyesi'nde görevli. Suç duyurusunun gerisinde, Orkun D.'nin bir erişim engeli talebinin geri çevrilmesi yatıyor. Orkun D., hakkında çıkan bir haber için ağustos ayında İstanbul Anadolu 1. Sulh Ceza Hâkimliği'nden erişim engeli talep etti. Ancak bu talep reddedildi. Sırasıyla diğer hâkimler de başvuruyu reddetti. Bu karardan kısa süre sonra internette bu hâkimler hakkında 'rüşvetçi, FETÖ'cü' gibi suçlamalarla paylaşımlar yapıldı. Hâkimlerin suç duyurusu üzerine Orkun D.'nin Ataşehir'deki evi arandı. Şüpheli, emniyet ifadesinde söz konusu siteleri kendisinin açmadığını, evdeki harddiskin ise hukuka aykırı şekilde alındığını söyledi. Soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.