Acun Ilıcalı: O konuda zor günler geçiriyorum - Sayfa 2

- ‘Survivor’da elenen yarışmacılar Türkiye’ye dönebiliyor mu?

Elenenler burada bir evde kalıyorlar. Hareket kabiliyetleri kısıtlı... Maalesef ülkeler arası ulaşım açılmadığı sürece, kimse adadan ayrılamayacak. Şu an sorsak, elenen yarışmacıların yarışmada kalmak isteyeceklerine adım gibi eminim. 

28
Acun Ilıcalı: O konuda zor günler geçiriyorum - Sayfa 3

- Corona virüsün yol açtığı ekonomik zarardan dolayı birçok proje durma noktasına geldi. ‘Survivor’ planlanan süreden önce final yapar mı?

Sponsorlarımızla uzun yıllardır güzel ilişkilerimiz var. Aralarında çekilen olmadı. Türkiye’de reklam pastası yüzde 50 düşmesine rağmen, bize desteklerini esirgemediler. Yapı Kredi ile adaya yarışmacı getiriyorduk. İlerleyen bölümlerde yarışları destekleyecekler. Atasay, mağazaları kapalı olmasına rağmen desteğini esirgemiyor. Biz de çalışanlarımıza sahip çıkıyoruz. Milletimiz de devletimizi destekliyor. 

38
Acun Ilıcalı: O konuda zor günler geçiriyorum - Sayfa 4

- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasına bir bölümün SMS gelirini bağışladınız. Kampanya yayını yapmayı düşünüyor musunuz?

Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ‘Biz Bize Yeteriz Türkiyem’ kampanyasının yanındayız. Nerede olursam olayım, bu amaç doğrultusunda benden bir görev istenirse, yerine getiririm. Daha önce de İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun izniyle Elazığ depremi için 70 milyon TL’ye yakın yardım toplamıştık. Şu anda çok başarılı bir kampanya var. Tüm vatandaşlarımızı desteğe davet ediyorum. Dayanışma günlerindeyiz.

48
Acun Ilıcalı: O konuda zor günler geçiriyorum - Sayfa 5

- Corona virüsün dünyada kalma süresi hakkında öngörünüz var mı?

Yaz sıcaklarının bu virüsü kıracağını düşünüyorum. Burada aynı anda 6-7 kanal izliyorum. Dünya çapında doktorları dinliyorum. Genel kanı, Kuzey Yarımküre’nin ısınmasıyla virüsün belinin kırılacağı, nisan ayı sonuna doğru zirve yapıp, aşağı düşmeye başlayacağı yönünde... Bütün sektörlere ve dünya ekonomisine büyük zarar verdi. Türk olduğumuz için çok şanslıyız. Açlık sınırında bulunan ülkelere ölümcül darbe yaptığı düşüncesindeyim. 

58